5.10.14

Aastaprojekt - oktoober.


Isetegijate aastaprojekti oktoobrikuu käsulauad:
 
Oktoobrikuus teed:
ootamatult suure
ooperisse sobiva
ohtlikult karvase
omamaisest materjalist
ostetamatu eseme.
 

 
Oligi täiesti tõsine plaan heegeldada üks väikene kraekene pisikese piiga täiesti kraetule pluusikesele. Valisin mustri välja ja asusin hoogsalt heegelnõela liigutama. Hoog aga paisus liiga kiireks ja enne, kui arugi sain oli heegeltöö ka paisunud ootamatult suureks. Ei raatsinud hakata harutama ja nõnda valmiski päris täiskasvanud inimese kaela ümber ulatuv krae. Kuna see sai selline veidi edev ja sädelev, siis arvan, et küllap sobib ka ooperiteatrisse minna ja mõne ooperitegelase kostüümi külge ehk samuti – seega võib vist öelda küll, et ooperisse sobiv ese! Ja ostetamatu on see ese ka kindlasti, kuna ma seda ei müü. Võib-olla saab see mõnele heale kaasteelisele pluusi- või kleidikraeks, aga võib ka olla, et jääb enesele kandmiseks.
 
Nojah, ega´s üks kaelusekaunistaja ei saa ometi olla lihtsalt ilus! See peab olema ikka väga ilus ja seepärast arvaski üks ohtlikult karvase väljanägemisega tegelane, et temal sobib küll end kraekaunistuseks sättida. On ta ka omamaisest materjalist, seda on üsna raske öelda, sest pisikesel karvalõnga kerakesel puudusid rekvisiidid, kuid hinge poolest on see õnnetoov ristiämblik ikka kodumaine küll!
 
 
Otsustasin, et teen ikka selle teise kraekese ka ….… Ja tegingi.  See sai tõesti pisem. Et suurusega mitte eksida, on sellel krael nö pingutus- ja seosenöör. Sellega saab hõlpsasti kraekese just parajasse suurusesse reguleerida.
 

 
************************************
Ja nüüd saan preemiaks suunata oma mõtted soktoobrile
 
*******************


4 kommentaari:

  1. Ilusad käsitööd, Elina , küll sina oled osav ...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh kullake! Pean siiski nentima tõsiasja, et ilu loomisel oled Sina minust pika-piiiika sammu jagu ees!

      Kustuta
  2. Sul on alati suts ja valmis uue kuu töö. Väga lahe, eriti see karvane ristiämblik muidugi. ;)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. No kui mul oleks käsil üheaegselt nii palju ilusaid, huvitavaid tegemisi, kui Sul, siis ... ma ehk ei saaks midagi tehtud ega valmis! Aga näe - Sina saad hakkama ja pealegi veel nii edukalt, et näiteks mina jaksan vaid ahhetada-ohhetada-imetleda ja kadegi olla!
      Ju see ikka niisugune laisa inimese sündroom on, et saaks kiirelt tehtud, siis oleks jälle aega lulli lüüa ja laiselda :)

      Kustuta