4.11.14

Aastaprojekt - november.


November
Novembrikuu märksõnad on:
no naljakas on
no nelinurkne on
no nikerdatud on
no nooruslik on
no nupuline on
 
 
Naljakas…. No ilmselt on tõesti naljakas, kui üks täiskasvanud inimene korjab pudelikorke. Ei-ei, hoopiski mitte nii, nagu margi- või kaardi- või mündikorjajad, et kenasti katalogiseeritult või selgelt mingite kindlate omaduste järgi selekteeritult. Kõik korgid ikka läbisegi kilekotti ja ainuke kriteerium on see, et nad peavad olema metallist ning tavalise nn õllepudeli korgi kujuga. Võivad olla nii õlle-, mineraalvee-, limonaadi-, siirupi vms pudeli korgid.
Ja päris tõsistele käsitöö-tegijatele näib ehk seegi naljakana, et üks susserdaja osaleb käsitööprojektis pudelikorkidest üllitisega.

 
 
No-jah, tegelikult meeldivad mulle korgid veel seepärast, et kui ühtki asjalikku mõtet pähe ei tule, aga käed justkui tahaks midagi teha, siis selliste väikeste, kiirelt valmivate nupukeste nikerdamine  on väga rahustav ja võimaldab mõtteil ringi uidata ning õnne korral mõni ideepojukegi kinni püüda.
 
No ja nendest nikerdatud nupukestest on hiljem tore kokku sättida just vajaliku suuruse ja kujuga kuuma-aluseid. Olgu need siis millise kujuga tahes, kuuma poti või serveerimisnõu all käituvad täiesti korralikult ja funktsionaalselt. Ja loomulikult, kui nupukesi nikerdada näiteks kahe- või mitmevärvilisi, saaks neid lausa mängunuppudena kasutada ja kasvõi kabet või trips-traps-trulli mängida.
No lausa kaks nelinurkset kuuma-alust teile näitamiseks on siin:
 
Hmmm… kuidas aga seletada selle eseme nooruslikkust? Minu jaoks on see tegelikult ka  üsna selge, sest mäletatavasti tegin esimese taolise kuuma-aluse siis, kui olin veel üsna noor, arvata nii 10-12 aastane. Ja praegugi arvan, et no alles esimesi tutvusi heegelnõelaga tehes on niisugune nikerdamine jõukohane ja eduelamust loov kogemus – seega võib noorusliku õhinaga heegeldamist õppida tahtvale inimesele küll soovitada esimeseks nobedaks nikerdamiseks!
******

No ja möödunud päevadest on mul edasi anda ka paar mõnusat emotsiooni.

 
 
 

 
 
**********************************
 

2 kommentaari:

  1. Väga vahvad kuumaalused, mäletan neid ka oma lapsepõlvest- ema tehtud!

    VastaKustuta
  2. Hakka või ise ka korke koguma. Nii lahe!

    VastaKustuta