20.8.15

Veel pisut reisijuttu ja muud ka.

Auto sõidukaamerast õnnestus kokku klapitada üks tore pilt veel selle suve Baltikumi-reisilt. Üsna kohe, kui Läti ja Leedu vaheline piir ületatud, jõudsime ühte kenasse paika, mil nimeks Žagaré ( https://www.google.ee/maps/@56.3612679,23.2503841,3a,75y,269.9h,86.71t/data=!3m6!1e1!3m4!1skiXAVRuo_V8y2l4o3QlQXg!2e0!7i13312!8i6656?hl=en ). Paika, kus koduõuedes palju puuskulptuure ja mille sümboliks on ilmselgelt kirsimarjad. Kirsimarjade kujutised ehtisid nii maju kui ka keskväljakut. Nägime ka kirsikujulisi valgusteid. Väga vahva!
Ja see tore pilt - üks majaomanik on oma maja ehtinud väga pilkupüüdvaks:
 
 
Mulle isiklikult tundub, et kollektsiooni täiendamine kestab ja mõnede aastate pärast tasuks seda taas vaatama minna.
**
 
Omavahel oli juba ammugi jutuks olnud, et ... mis oleks, kui oleks ja läheks teeks ühe pisikese reisi kindla eesmärgiga külastada kaht muuseumi. Sageli on nii, et muuseumikülastusteks jääb aega napiks, kui on plaane veel mujalegi jõuda. Seega võtsime plaani, et selle reisikese sihiks saidki ainult muuseumid ning täiesti pingevabalt oli aega vaadata ja nautida, mõtiskleda ja lasta end ja oma mõtteid ka äsjastesse ning kaugematesse aegadesse kanda.
 
 
Kindlasti soovitaksin Vasa ja Põhjamaade muuseumite külastamise eel teha ka pisut eeltööd, st lugeda veidi infomaterjali, siis jääb silmadega uudistamiseks rohkem aega ning on kergem ka ajaloolisi seoseid aduda.
 
Esmalt suundusime Vasa muuseumisse.
 

 
Olles küllalt imetlenud ja sisimas aina ahhetanud ning enda väiksust tunnetanud, lahkusime muuseumist tundega, et oleme näinud midagi tõeliselt suurt ja suursugust. Tahan siia kohe lisada, et vaatamiseks on ses muuseumis palju rohkem, kui ainult laev!
Mõned meened ikka ka:
 


Ja teine muuseum: Põhjamaade muuseum.

 

 
 
 
Need on vaid üksikud pildikesed. Seal on palju muidki ekspositsioone (rõiva- ja mööblidisain, söögikombed, ehted, suhkrumuuseum jms.)
 
Ja mõned väikesed asjakesed mälestuseks ning kasutamiseks:
 
 
***
Reisida ja näha ning teada saada enda jaoks uutest asjadest on küll väga-väga tore, kuid tagasi jõudes tõden siiski, et kõige parem on ikka oma kodus.
 
On tore märgata ilusaid ja vahvaid asju:
 
 
 
Selline embleem sobiks mulle ka!
 
****
Meeleoluks ja kaasalaulmiseks:
Kaunist suve jätkumist!
 
**************************************************


2 kommentaari:

  1. Reisikirjad on alati toredad lugeda.

    VastaKustuta
  2. ah seal sa mul oledki , muudkui reisid ringi ja kodus ei püsi ... see vahva maja . ma ei hästi näe millega ta on kaunistatud kas plekknõudega ? saada suurem pilt muidu ei saa aru saada mulle facebooki , igavene äge .. ma võiks oma maja inglitega katta ... ja ise istuks korstna otsa, meil ikka remont pooleli ..

    VastaKustuta