5.5.18

Mai algus.

Juba mai käes!
Aprilli lõpus käisime pealinnas ja no ei saanud ma turuletist uhkelt nina püsti mööda kõndida. Herned (küll mitte kodumaised ja eks ikka kallid ka, aga...) viipasid juba kaugelt ja nii ma siis ikka mõned endaga kaasa tõin.
 

Ahhhh, küll olid need maitsvad!
Ja maiasmokale mõned lätlaste sefiirid ikka ka:
 
 
Vahepealsel ajal olen natukene teinud süüa, natukene nautinud muusikat ja lugemist, pisut imetlenud loodust ja inimeste loodut.
 
 
Selle kurgi-sibula salati jaoks on vajalikud toiduained:
1 kg kurki (sobivad nii pikk kui ka lühike kurk)
0,5 kg mugulsibulat
5 tl soola
5 tl suhkrut
1 dl toiduõli (ikka sellist, mis ka kuumutamist kannatab)
3 tl 30%-list söögiäädikat
kimp tilli (no umbes poolteist niisugust kimpu, nagu poes müüakse)

Valmistamine:
*kurgid koorida ja viilutada
*sibul puhastada ja viilutada
*segada kausis kurk, sibul, sool, suhkur, õli, äädikas ja hakitud till
*lasta segul seista toatemperatuuril 3-6 tundi (võiks paar korda selle aja jooksul ka segada)
* tõsta salat koos eraldunud vedelikuga purkidesse ja kuumutada (kaaned lahtiselt peal) 15 minutit (0,5 liitrised purgid) ning seejärel sulgeda kohe õhukindlalt.
*lasta jahtuda ja viia siis säilituskohta
 
Suitsukalasalatisse on igati kohane lisada ka nt rohelist sibulat või karulauku ja keedetud muna ka.
Minul ei ole munaga liiga head suhted, seepärast jätan võimaluse korral lisamata.
 
Ja kooki küpsetan vahel ikka ka:
 
 
Vaikne lemmiktegevuste nautiminegi on hea:
 
 
***********
 
Loodus on ka lõpuks ärkamas ja aina rohkem on näha rohelise värvi erinevaid toone ning avanevaid lilleõisi.
 
 
Tegime väikese ringsõidu:
 
 
 
 
 
 
Tagasi kodus .... ning rõõmu jätkub ka rõdule:
 
 
Sõbranna Evi jagas taas kord oma karulaugutaimekesi.
Nüüd taas vitamiinid omast käest (oma rõdult) võtta!
 
 
Selleks korraks siis sedamoodi!
 
**********************************************************

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar