9.12.20

9 päeva lipsti läinud

 Jajah, 9 päeva aasta viimasest kuust juba selja taha jäänud...

Tänavu tundub, et aeg liigub küll samas tempos, kui ennegi, aga enda tegemised on kuidagi uimasemad või siis lihtsalt vähem koordineeritud. Liiga palju on häirivaid asjaolusid ja mitte kuidagi ei ole võimalik midagi konkreetset planeerida. 

Mõned üksikud korrad, kui on tarvis poodi külastada, et leiva-piima varusid täiendada ja nö möödaminnes ka mõned puu- ja juurviljad poekotti poetada, on näha tendentsi, mis samuti väga optimismi ei süsti. Ilmselt on inimeste rahakotid jäänud hõredamaks ning rohkem kalkuleeritakse, et mingilgi moel kitsamad ajad üle elada. Rahvast liigub märksa vähem, kui eelnevatel aastatel.


Üldises linnapildis on küll näha säravaid tulesid, ent nii keskväljaku kuuse kui ka raudteejaama juures oleva kuuse juures ning tänavailgi on valdav siiski vaid viimasel nädalal lõõtsuv külm ja kõle tuul.




Kui õues on külm, siis seda enam leiab aega ja tegevust toas ja köögis.
Mõned kööginopped:










Olgu nüüd selle toiduga nii kuis on, aga vot päkapikud liiguvad küll aina kiirema sammuga.
Selle aasta päkapikud on tõelised üllatajad ja mõned neist on hoopis haldjad ja inglid ...


Kõige eelneva taustal .... lilledel on täiesti omad tegemised ja ellusuhtumised.


****************************************************

2 kommentaari:

  1. oi jah kuused on nii armsad ja ilusad .. vahest on rääbakas kuusk ka tore ... nii nagu inimesedki .. mõni on nii uhke aga temaga ei taha rääkidagi aga teine on kohe nagu "rääbakas", aga ikka tore inimene .
    Eriti sain sellest aru siin Soomes kus rääbakatesse suhtutakse kui inimestesse ja aidatakse nii palju kui inimene ennast ise aidata laseb ... Mõni ei lase ka ... Eestis ikka prügikastiinimestega ei taha keegi tegemist teha ... No ma ei tea ka ehk on aeg edasi läinud ja neid ka inimesteks hakatud pidama .... ja veel kotlettidest kui on kana kotlett siis kas see on Kiievi või Pozharski .. ? Ma alles hiljuti tellisin Kiievi kotlette eesti poest ja tuli välja et need on kanakotletid ... no ma vaatan googlest . ma olin juba selle unustanud . Nüüd vaat näen et sina ka kanakotletti teinud ... Issand kui ilus õunakook .. kui ilusad viilud njamma

    VastaKustuta
  2. Eks jah, kuuskesid nagu inimesigi on igasuguseid ja välimus ei reeda (vähemalt inimeste puhul) sugugi alati sisu. Pealegi on alati kindel roll täita ka nn "keemial" - vahel võib väga heaks peetav inimene mingil mõistetamatul põhjusel olla (mulle) täiesti sobimatu suhtlemiseks ja ... no kes neid nüansse alati seletada oskakski!
    Nojah, nagu Sa ilmselt juba isegi välja uurisid, siis nii Kiievi kotlet kui ka Požarski kotlet on mõlemad kanalihast, ainult erinevalt valmistatud. Kiievi kotlet on nn kanafileekotlet ja Požarski kotlet on kanahakklihast kotlet. Požarski on lihtsam ja seda Kiievi oma iga perenaine ei oskagi "kokku käkkida" ... no nt mina ei oska ega enam ei üritagi, sest õnneks on kulinaarialetis piisavalt valikut ja kuna söögilaua all vaid kaks jalapaari, siis pole mõtetki ise väga pingutada.
    Ega nüüd olegi muud, kui rõõmsaid pühi oodata!

    VastaKustuta