15.6.14

Avalikult kudumise päev.

Eile oli Rahvusvaheline Avalikult Kudumise Päev.
Mina ei ole väga avalik inimene ja oma tegemisi ka väga avalikult ei demonstreeri. Siiski, vahetevahel meeldib mulle istuda lodžal ja heegeldada või kududa seal. Põhjus on lihtne - seal on päevasel ajal rohkem valgust! Ja vahel juhtub ikka, et keegi näeb, kuidas ma seal istun ja käsitööd teha nokitsen. Eriti hästi on näha see, kuidas ma lõnga kerast või poolilt "vabamale jooksule" sikutan või siis juba pisut suuremat kootud/heegeldatud osa realõppu jõudes ümber pööran. Seega siis on see tegevus ka pisut avalik ... või-noh ... arvestades minu häbelikkust ja soovimatust fotoobjektiivi ette sattuda ikka üsna avalik.
No ja kuna ma tõepoolest ei taha pildile sattuda ning ise pildistades oleks see ka tülikas statiivi ja säriajaga mängimine, siis pildistasingi vaid seda kudumistööd, mis parasjagu käsil.
 

 
****
Ja ei saa ma ka säutsumata jätta oma poja edusammust:
 
 
 
Täna juba teised tegemised: puhkepäeva tervislik jalutuskäik ja IFFi muusika.
 
*****************************

6 kommentaari:

  1. No siis sa olid minust edukam avalik kuduja. Mul oli sel aastal esimest korda meeles, et on SEE päev, aga no kuna mu ainus õueskäik oli 3-minutiline metroosõit turule maasikaid tooma, siis ei hakanud vardaid kaasa võtma. Loodan järgmise aasta peale.

    Mida põnevat valget sa seal kood?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ega ma ka väga palju kududa eile ei jõudnudki. Õhtul tulid külalised ja ... mina armastan suhtlemise ajal tegelda justnimelt suhtlemisega ning ei sega seda muude tegevustega. Isegi mitte selle valge/halli ripskoelise laia õlasalli kudumisega. (Mul on nimelt üks "viga külges" - ma loen silmi isegi siis, kui sel mingit mõtet pole, st isegi ripskoe puhul ja seda ei ole mul kuidagi õnnestunud enda küljest ära harjutada). Niisiis ei midagi põnevat! Samas hästi rahustav tegevus ja lõng on puuvillane, korrapäraselt ebaühtlase struktuuriga kuid kududes väga mõnus!

      Kustuta
  2. Õlasall paistab päris suur ja mõnus tulema. Kas rautad rege juba? Lodźal on kindlasti mõnus kududa. Ma vajan ka head valgust, kui koon. Täna kudusin täitsa avalikult üks kodus :)

    VastaKustuta
  3. Eks see ole jah nö suvel reejalaste rautamine. Ega jõulud ju enam mägede taga ole ja kuna ma olen üpris aeglane tegutseja, siis tuleb varem liigutama hakata :)

    VastaKustuta
  4. jajah, meil oligi täna tunne et kohe kohe jõulud tulemas kuna sadas nii kohutavalt lund ja rahet ja ulgus kõva tuul ... maa oli kohe valge ... Sul on hiiglama suur löngapool seal sealt annab ikka kududa mitu salli . Mina ka tööd ei tee kui külalised käivad, aga siin Soomes külalisi peaaegu ei käigi, välja arvatud eesti sõbrannad . Nii et mul on omaette nokitsemise aega küll ja küll. Ma ei teadnud sellisest päevast kuna eesti ega soomekeelses kalendris seda pole . .. Ilus istuda ju nii ja kududa...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ega ole minugi ajapuudust, pigem ikka virkuse puudus ja laiskuse üleküllus! Meil (R) seni küll sadanud ei ole ja loodan, et ei hakkagi midagi kahtlast pilvedelt pudisema. Mujal Eestis on väidetavalt ka lund ja rahetki sadanud. Loodetavasti loodus toibub ja nädala pärast astub Suvi ikka kindlalt enda õigustesse!

      Kustuta