11.6.18

Ei saa me läbi Lätita ...

… ja oma naabreid ning kultuuri on ikka vaja tunda! Teadmised annavad võimaluse mõista ja aru saada, miks mingid asjad toimivad naabrite juures just nii ja mitte teisiti! Teadmised ei ole kunagi kasutud ja igas eas on võimalik avastada uut ning huvitavat!
 
 
Kõigepealt siiski veel üks kõrvalepõige - just enne Läti poole teele asumist jõudis minuni üks väga eriline pakike, milles pühendusega Kihnu kokaraamat ning päikesekreem, millest lootsin oma õnnetult õrnale näo- ja muude nähtavate kehaosade nahale abi ja UV-kiirguse vastu leevendust.
 
 
Nüüd võin öelda, et see kreem on tõesti imeline ja saabuv suvi saab olema ilmselt muretum, kui kõik eelnevad! Esialgu tundub küll, et nüüd jääb nahk selga, näkku ja mujalegi alles! Väga puhta aroomiga pealegi!
 
 
Jelgava.
Tegelikult tahtsime juba talvel jääskulptuure vaatama minna, aga ei õnnestunud. Nüüd siis sai suvisel ajal käidud liivaskulptuure kaemas ja muidki huviväärsusi imetlemas.
 
Eestikeelne Jelgava turismileht, liivaskulptuuride festivali prospekt, Jelgava lossi meenemedal. 
 
Festivalisaar(vaade kirikutornist) ja mõned skulptuurid lähivaates.
 
Läti esimese presidendi Jānis Čakste ausammas;  Jelgava lossi siseõu;  Jelgava tudeng, kelle vihmavarju käepideme puudutamine pidavat õnne tooma; veekaskaad jõel; Püha Kolmainu kiriku torn, mille katuselt avanevad kaunid vaated kogu linnale.
 
Mälestuseks - kruus, lossi meenemedal, Läti põllumajandusülikooli (tegutseb Jelgava lossi ruumides) pastapliiats ning Läti ja Jelgava pastapliiatsid.
 
Kel on plaanis ka Jelgavasse uudistama minna, saab eelinfot siit: http://www.visit.jelgava.lv/ee/
 
****
Mõned toidupildid ka vist peaaegu kahenädalasest perioodist
(no ikka need, mis söödavaks on osutunud):
 

 
 
*********************
Nojah, ja siis veel seda ka, et ega`s laiskust ei õnnestu ka kaua varjata ning tunnistan üles ….
 
 
*****************************************************************

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar