30.5.22

Tasapisi tatsates...

Jällegi saab üks kalendrikuu kohe-kohe otsa. 
Justkui elan ikka iga päev, aga tehtud ja ette näidata polegi justkui midagi.
On vaid pisikesi episoode ja toitu ...... no muidugi ja ikka toitu. Tundub, et ma muuga eriti ei jaksagi tegeleda, kui söögi tegemise (vahel isegi ei jaksa ise teha) ja söömisega. Ei oska päriselt isegi põhjust leida, miks ei jaksa või kuhu on elujõud ning tegutsemislust ära kadunud. On see vanuse, meie riigis toimuvate sündmuste ja .. ülemaailmse inimestevaheliste suhete lõhkumise programmi õnnestumisega  või hoopis oma tervise tõttu, aga tõesti - ma poleks eales arvanud, et "hääbumine" nii äkitselt ja totaalselt tuleb ning hingegi ära muserdab.

Nonii, eks alustangi siis toidupiltidega (ja neid on palju):











Ja salatid on minu jaoks ikka alati lihtne väljapääs...





Nojah, ja ega maiustamata ju ka kuidagi läbi ei saa!






Oh-jah, tegelikult olen ikka natuke toast väljas ka liikunud ja ilma ning inimesi uudistamas käinud. Igatahes oli mul tarvidus külastada oma raviarsti ning lähedaste kalmud korda seada. Nende käikudega sai ühildada nii mõnigi muu tegevus. No näiteks toimus Tallinna Lauluväljakul nn kobarmess ja kuna ilmgi soosis õuesviibimist, saigi käia end "tuulutamas"



Vahel on ka koduõues ja lähiümbruses midagi ilusat silma jäänud....





https://www.youtube.com/watch?v=8S7W9mu7jeY



Ja siis ... päris kuu lõpus tegime ühe väikese väljasõidu. Seadsime eesmärgiks kolm tegevust ja ... need said ka edukalt ära tehtud.
Ilmataat oli ka meie tegevusi soosivalt lahke.


Nii me siis lõunanaabritele külla vurasimegi.

Juba Lätimaal, nii nagu meie plaanides oligi, hakkas pisike näljanäpits näpistama ja õnneks olimegi jõudmas esimesse peatuskohta ja ....



Keha kinnitatud (ms pannkoogid lihaga ja juustuga ning mustikatega kohupiimamaius olid ülihead) ja meel ilust hell ning põu rahulolust punnis, asutasime end taas teele.
Teel olles sõudsid meist üle paksud vihmapilved ja loputasid autot päris kenasti. Kui aga sihtkohta jõudsime, säras seal päike ning lõhnas tõeline paradiisiaed. Seal ei olnud tibagi sadanud ning rohi oli kuiv ja sellel väga mõnus astuda. 


Seejärel, kui juba aed läbi käidud, kopsud sirelilõhna täis ahmitud, konnakontsert kuulatud...
 
https://www.facebook.com/100003713832005/videos/pcb.2655670257900076/1047774386155475 
 
...sirelijäätiski ära maitstud ja süda rõõmust rõkkamas, pöörasime autotuled Riia linna poole ja täpsemalt Vermanise aia kõrval asuvasse hotelli. 
Seal aias aga toimus Läti õllefest. Meeldiv, loomulikult mõnusa sumina ja rõõmsate inimeste pidu. Peol käidud, jalutasime veel pisut päeval puhtakspestud (mulle meeldib eriti see puhtakspestus - õietolm on mõneks ajaks päevakorrast maas ja hingata on kerge) tänavatel, käisime Lidos söömas ja sättisime end hotelli külalislahkusest võlutuna ööunele.
 

Oma käikudel ei saa ma jätta ennast pisikeste meenetega rõõmustamast ja vahel rõõmustavad mind ka lähedased....

Siin on pisike viga sisse lipsanud ... õige on "Sõidame"!






Ma tean küll et Tervete on paik ja seal asub õlletehas, aga eesti keeles kõlab ju nii hästi, et see on tervete õlu! Mesine õlu aga sobib ka teistele... 


*******************************************************

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar