29.6.22

Enne ja peale jaanipäeva ning jaanipäeval ikka ka ...

 

Astronoomiline suvi astus oma õigustesse.
Toidud aga olid juba varem muutunud nö laisa tegutseja toitudeks. No ei kutsu pliit ja kuumad road soojal suveajal. Püüaks ikka võimalikult vähese vaevaga endid ära toita.









No-nii, aga "rändlinnud" olid oma pööripäeva plaanidesse sobitanud ühe väikese rännaku naabrite juurde. Asusimegi teele....


Sihtkohani oli päris pikk maa, seepärast otsustasime teha vahepeatuse ja ööbida Geltonas. Olime seal kunagi ammu ööbinud ja mälestustes näis see sobivat.


Kahjuks ... meie kahjuks ... on see motell oma suunitlust muutnud, tublisti laienenud nii oma territooriumi kui ka tegevuste osas. Jah, ümbrust on arendatud ja kaunimaks muudetud, kuid .... kui eesmärgiks on pikast sõidust järgmiseks päevaks välja puhata ja värskena uutele seiklustele vastu minna, siis .... no siis on targem mõni muu ööbimispaik valida, sest kui pidu ja valju tümpsumuusika kestab kella poole viieni hommikul, siis ..... no mina selles möllus magada ei osanud ja õnneks ei pidanud hommikul ka rooli istuma. Samas jällegi, ma ei oska ka autos sõidu ajal magada ja päriselt ärakustumist hoidsid ära mõned peatused ja väikesed jalutuskäigud Palanga promenaadil ning Klaipeda turul. Praamilegi saime üsna kohe, kui sadamasse olime jõudnud.
Juba Neringa poolsaarele jõudnuna tekkis hinge ja meeltesse justkui uus energia ja mõnusa puhkuse eelaimdus. Meelerahu tekitas ka see teadmine, et kogu poolsaarel kehtib öörahu alates kella 23-st ja sellest peetakse ka kinni. Seega teadsin, et sel ööl puhkan end korralikult välja ja tõesti, nii just oligi. Õhtune jalutuskäik täitis kopsud mereõhuga ja uni tuli väga hea.


Järgmistesse päevadesse mahtusid nii jaanilaadad, kohalik rahvakultuur, meelelahutusprogramm kui ka liiva- ja muud skulptuurid rannas ning suitsukala.



Värske tuuleke, rahustav vaade ja kerged lainekesed rannapromenaadi muulikivikesi limpsimas ning taustaks meeldiv meloodia ja laul ... tõesti väga mõnus!

https://www.facebook.com/100003713832005/videos/548039550308056/

Mõned meenekesed pugesid ikka ka kotti....


No ja kuna kojutulekul ju jällegi Lätist ka läbi vurasime, siis ei saanud ju turul ning poeski käimata jätta. Puuviljad-marjad on Riia turul miskipärast stabiilselt odavamad kui meil ja kui juba Lätis autost välja tuleku plaan olemas on, siis mina ei suuda poes mööda vaadata Läti keefirist ning lihapirukakestest.


Taas õnnelikult, peale poja pere külastamist, on kodus jällegi väga hea olla.


************************************************

4 kommentaari:

  1. Toredat vaheldusküllase suve jätku! Vaat selle toidutegemisega on nii, et on ju söömine ainus töö, mis toidab, mistõttu ei tasu imestada, et köögis ikka jaksu jätkub ;)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Heh-jah, eks ta tõsi ole, et tühi kõht sunnib liigutama ja on üksiti ka kõige parem kokk. Hea oleks küll ka muudeks asjadeks ja tegemisteks rohkem jaksu leida, aga ... üle oma varju ei hüppa ja lepime sellega, mis just olemas on. Vahvat suve ja ilusat olemist teilegi, kullakesed!

      Kustuta