3.1.23

Tuligi - uus aasta!

 Nojah, muidugi tuli, kuhu tal pääsu!
Inimene võib mõelda, plaanitseda, tahta mida iganes ... loodus toimib ikka omasoodu ja oma reeglite järgi. Noh, kalender on küll inimese leiutatud ja nö kokkuleppeline mõõdik, aga eks see ole ikka pikkade vaatluste ja korrigeerimiste tulemus!

Niisiis, on ta nüüd kohal ja meil pole põhjust seda fakti vaidlustada.


Veel on saabunud palju õnnitlusi-tervitusi elektroonilisel teel ning mõned õnnitlused ka nö vanal traditsioonilisel viisil.


Ja armsad sõbrad Itaaliast otsustasid saata meile nn ehedat Itaaliat maitsmiseks ning silmade ja südamega nautimiseks.
Selle paki saabumine käis küll üle kivide-kändude ja ... Omnivaga mitmeid kordi suhtlemise tulemusena too lõpuks ikka kohale jõudis. Paraku oli (nagu pildilt näha) paki üks külg täiesti katki ja osa sisu turritas sellest väljagi. Ei mingit selgitust (ei teekonnal läbitud postipunktidest kleebiste näol ega ka kohaletoonud kullerilt), kuidas seda pakki oli käideldud või miks sellega nõnda hoolimatult ümber käidud oli.
Kuna aga sisu oli saatjate poolt päris mitmekordsesse pakendisse pakitud, siis pole pikad näpud asjadeni ulatunud.
No igatahes sisaldas pakk head-paremat ja veelgi mõnusamat!
Nüüd tuleb mul (kui tervis natukenegi paremaks läheb) retseptid välja otsida ja ... õppida ka õiget Itaalia kohvi keetma - kann ja kohv saadeti kohale ning vett õnneks ka on!
No ja eestipäraselt öelduna, üks lasanjeõhtu tuleb ka! 


Ms kaunid daamilikud nahkkindad on tegelikult täitsa nutikindad! Vot!
Ja seedrikäbi on tõeliselt pirakas. Seemned ka sees ja kaasas - saab esmakordselt elus needki ära maitsta!
Ja eriline rõõmus lumememm, kel kaunid merekarbid kaasavaraks... väga armas! Eriti teades, et Eike need oma väikeste valgete käekestega oma kodurannast kokku korjanud on! See käte ja mõtete soojus talletus ju karbikestesse ja tuli kaasa!


Tegelikult on lugu sedasi, et tunded võivad küll hinge kinni võtta ja elamuselained pea kohal kokku loksuda, aga vot sõnadesse ma neid panna ei oska. Ei teagi, kas see on koduse kasvatusega kaasa saadud õpetus, et ei valu ega rõõmu valjult ei eksponeerita või ehk on see isiklik saamatus....
Igatahes olen ma õnnelik ja tänulik ning sellisena uude aastasse jõudnud.

Kuna meid on enne pühi väga hästi toiduga varustatud, siis tuleb nende poolfabrikaatite ja valmistoitudega kuidagi ka "ühele poole saada". Sel aastal on jõu ja isuga natuke kehvad lood, aga pisut ma siiski üritasin.
Teada on, et tänapäeval kiputakse toite üle maitsestama (eks osalt ka seetõttu, et pikendada säilivusaega) ja juba ette teades võtsin esmalt ette maitsestatud prae pesemise/leotuse ning keefiriga maitse mahendamise. Lõpptulemus sai üsna talutav.


Siis aga... vahejuhtum ja uus elukogemus .....


Ja tegingi ise:


*********


****************************************

2 kommentaari:

  1. kallis Elina , Head uut aastat ja head paranemist , söö küüslauku palju palju ja sidrunit ja mett ja jõhvikaid .. pisikupoisid lähevad kohe ruttu minema .. Mina kuulsin 20 aastat tagasi et igas korralikus Tallinna poes kus müüakse lahtist kartulisalatit on ka ametikoht salatipesija .... vot tema iga õhtul või oli see hommiku pesi hapukoore salati seest välja ja hommikul pandi uus hapukoor nende pestud tükikeste peale. Oh jeerum mida kõike ei kuule ... sellest ajast peale ei ole ma kunag ostnud salatit ..

    VastaKustuta