6.4.13

Vanaema ruut - on või ei ole ?


Isetegijas algas TeemeKoos projekt `Vanaemaruudud`.  Kuna üks nö kandiline asi oli plaanis, siis mis muster sobiks kandilisele esemele veel paremini, kui ruut !

Nii ma mõtlesin ja otsisin heegelnõela ning lõngad välja.

Aga .... mis siis õigupoolest on `Vanaema ruut` ? Kahtlus hakkas hinge närima, sest projekti banneril on näidatud küll mitmeid ruute, ent nende kõigi mustris kordub kolmest sambast modustuv rütm.  
 
 
 
 
 Minul on aga vaja veidi tihedamat pinda.

Üritasin natuke asja endale selgemaks teha ja uurisin vastavaid lehekülgi internetiavarustes.
Enamasti leidub vanaema ruudu e granny square mustrite hulgas tõesti just sellist :

 
 
Kuid ka niisugust :
 


Ja kui ma oma otsingute käigus sattusin sellele leheküljele : http://crochet.about.com/od/homedecorpatterns/tp/granny_square_patterns.htm  , siis hakkas mulle tunduma, et minu heegeldatav muster on natuke teistsugune, kuid siiski ka `Vanaema ruut`  :
 

... aga võib-olla ma eksin !?

No hetkel ma igatahes projektiga liituda ei julge. Ehk oskab keegi mulle asja üheselt selgeks teha, on´s tegemist `Vanaema ruuduga` või ei ole.
 
 
************************************
 


1 kommentaar:

  1. Lugesin selle wikipedia artikli läbi ja julgen väita, et misiganes keskelt väljapoole heegeldatud ruut on vanaema ruut. Isegi kuusnurgad käivad selle stiili alla. Klassikaline on küll 2xsammaste ja ahelatega, aga lubatud on ka kõik muu. Niiet lase käia!

    VastaKustuta