Juhtus nii, et taas tekkis isu köögiviljasalati järele. Aga kapsas oli poes suur ja suppi ei olnud plaanis keeta. Ja hautatud kapsast ka ei tahtnud .... No valisin siis hoopis kuuekaupa karbis müüdava peasalati ja tegelikult oli see hea valik! Mõnusalt maheda maitsega.
Salat sai maitsev ja igati hea.
Aga tatrapuder on ka hea ja killuke kanašnitslit ikka ka .... Ja oh seda ahnust küll - ikka tahaks kõike head ja ühekorraga!
Mis siis sellest, et tegelikult on see ports mulle liiga suur. No jääbki teiseks korraks ka!
Aga nii kummalist tuju nagu täna, ei ole mul küll varem olnud!
Poetasin rahulikult herneid, kui äkitsi meenus lapsepõlvest pildike, kus just samuti herneid kaussi poetasin ja ..... hernekaunad nö hammaste vahel veel "ära pressisin". Ikka selleks, et mahlastest kaunadest see magus roheline mahl kätte (suhu ikka) saada.
Sealt hakkas mõttelõng jooksma ning jõudis lõpuks selleni, et mis oleks, kui prooviks teha hernekaunamahla. Tegingi siis:
1. herned
2. poetatud herneterad
3. tühjad kaunad
4. kuiva otsa eemaldasin ja ülejäänud kauna tükeldasin (kombainil kergem!)
5. kaunatükid köögikombainis
6. purustusprotsess
7. mahlane mass
8. mahl nõrgub
9. pressin käega massist veel mahla välja
10. kuiv mass
11. hernekaunamahl
12. mahl jääkuubiku vormis
Pistsin vormi sügavkülmikusse ja loodan mahlakuubikutega maitsestada mõnd suppi või kastet, aga võib-olla hoopis jogurtit? Ma ei tea veel, kuhu see paremini sobib, või kas üldse kuhugi kõlbab, sest see on esmane katsetus.
***********************************
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar