9.7.19

Pidu- ja argipäevad.

Tõenäoliselt ei ole eestlaste seas peret, kelle lähikonnast mitte keegi ei osalenud mingilgi moel laulu- või tantsupeol. Ning see on ütlemata tore, et nii on!
Eesti Postki andis omapoolse panuse ja nende kodulehelt oli (on) võimalik tellida kauneid marke ja muid postivahendeid. Üks väike valik:
 
 
Kuna minul oli sugulasi-sõpru-tuttavaid nii tantsu- kui ka laulupeol, siis kõige muu tegevuse kõrvalt jälgisin vahel ühe, vahel lausa kahe silmaga pidude kulgu ja tundsin rõõmu, et ilmataat käitus sel aastal üsna rahuldavalt.
Rakveres näitas ilmavana küll pahuramat nägu, aga hea, et pidulistele halastas!
 
 
 
Ja millega tegeles see inimene, kes suurele peole ei läinud?
No ikka söömise ja söögi tegemisega, sest käsitöö tegemine käib vaid mõtte tasandil, aga värsked marjad ja köögiviljad muudkui ahvatlevad. Pealegi on tegemist nö hooajakaubaga ja kiusatus on liiga suur ….
 
 
 
 
 
 
Ja kui söömisest ning söögitegemisest aega üle jääb, siis tegeleb korilane hoidistamisega:
 
 
 
Nojah, ja hoolimata sellest, kas õues sajab või paistab päike, saab neid ürte ikka kuivatada, mis korjatud kena kuiva ilmaga: 
 
 
Talvevarude korjamine ja hoidistamine jätkub ...
 
*************************************
 

2 kommentaari:

  1. oeh , talvevarud ka juba olemas .. mul pole tänavu veel midagi. Oi ja tuttav karjalapirukas , mäletan et su abikaasale see ei meeldinud , meie ikka vahel tarbime … eriti hea soojalt ja munavõiga

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jah, eks meil kõigil ole omad maitse-eelistused ja on hea, kui neid saab vahel hellitada.
      No ja hoidiste pärast ei pea küll muretsema - veel on aega ja küllap on sügisel Sinul ka kõikvõimalikud panipaigad head-paremat … ja just enda maitse järele tehtut … täis! Ei lase see korilase ja hoidistaja geen Sinulgi rahulikult või laisalt kulgeda!

      Kustuta