18.11.19

Novembrijahedus ja detsembriootus.

Ilmad on jahenenud ja suvesokidki on asendunud veidi tihedamakoelistega. Tasapisi peab ka loodus harjutama end peagi saabuvate kõledamate ilmade ja ehk ka püsiva lumikatte saabumisega. Seni aga …
 
 
 
Nädalavahetuse plaanidesse olin juba varem planeerinud ema ja venna kalmude korrastuse.
Kohe sealsamas kalmuaial imetlen igal sügisel rikkaliku marjailuga puid - ma ei oska seletada, miks need puud sisendavad mulle tunnet, et nende varjus on ka lahkunud lähedastel hea ja turvaline …
 
 
No ja kui juba sai kord jälle pealinna lähistele mindud, siis tegime väikese jalutuskäigu ka vastavatud jõuluturule.
Kõigepealt jalutasime läbi Tammsaare pargi.
 
 
Tänavad on hommikupoolikul novembrikuiselt hallid, kuid lilled nii looduses kui ka müügilettidel jagavad ilu ja soojust ning siin-seal hakkavad juba ka päkapikud end näitama:
 
 
 
Raekoda ja raeplats.
 
See on Kaupo Kalda foto.
 
Mina nii häid pilte teha ei oska, sestap tuleb leppida nn amatöörfotodega:
 
 
 
 
Kuna oli pühapäeva hommikupoolik, oli üsna rahulik jalutamine ja turuhommiku ärkamise nautimine.
 
***
 
Novembrikuus Rakvereski ringi vaadates on märgata rahulikku aja kulgu ja siin-seal võib märgata väikesi salasilmi, mis jälgivad me tegemisi ja hindavad, kas oleme ikka jõulupakki väärt ….
 
 
 
Praegu veel ei tee köögis väga talviseid toite. Tervis ei võimalda midagi suurt ja põnevat valmistada ning lepime tavalise toiduga ja vahel ka päriskondiitrite valmistatud hõrgutistega.
 
 
 
 
Ja ühel kenal päeval käisin sõbrannal külas. Tema tutvustas mulle üht huvitavat köögiabilist ja … no muidugi oli minul seda ka kohe ja kindlasti ja väga vaja! Õnneks andis sõbranna ka juhised, kust ma need leida võin. Leidsingi!
 
 
Pisike "nokitsemine" ka. Kuna kahhelplaate lõhkuda ei tahtnud, leiutasin teistsuguse viisi nö riiuli tekitamiseks sinna ruumi, millist keisergi jalgsi pidavat külastama.
 
Varud kenasti pennide peal reas.
 
********
 
Mõnusaid tegemisi ja salaja sahistamisi jõulukingitöökodades!
 
 
*************************************************************

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar