9.12.13

Hingele hea.

Lapsevanemad, kelle lapsed on juba oma pere loonud tunnevad ikka heldimust, kui neid külastatakse. Vähemasti meie peres on see nii ja seda üürikest koosolemise-aega saab mitmeti kasutada. Meie seekordne ühine aeg sisaldas nii vahvat filmiõhtut, pereasjade arutamist, "meeste töötuba" kui ka "naiste töötuba".
Ei tasu arvata, et ainult vanemad õpetavad noorematele. Sel korral tegutsesime köögis ja kui minu roaks oli kerge köögiviljasalat, siis noor perenaine küpsetas pitsa.
Minu salati koostisosadeks olid keedetud kartul, keedetud peet, hapukurk, hiinakapsas, konservherned, roheline sibul, värske till, veidi hapukoore-majoneesikastet ja sutsuke soola. Kõiki toiduaineid just nii palju, kui kapist võtta oli ning silmale ja maitsemeelele hea tundus.
Pitsapõhja jaoks: 1,5 dl leiget vett, milles lahustada 20 g presspärmi ; lisada 0,5 tl soola, 2 tl toiduõli ja 3,5 d nisujahu. Segada kerge taigen ning lasta kerkida rätiku all, soojas kohas u 30 minutit.
Rullida taigen ühtlaseks leheks, mis on küpsetusplaadist pisut suurem. Tõsta taigen küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Laduda pitsa äärtesse viinerid ning pöörata taignaääred üle nende tagasi (e suunaga pitsa keskme poole).
Pitsakatteks: praadida hakkliha, segada juurde kaste (Uncle Ben´s, Hiina kaste vms) ja lasta haududa ning nö kuivemaks aurustuda.  Edasi toimida nii, nagu piltidelt näha ...
 
 
 
Lähedastega koos veedetud aeg teeb hingele head!
 
Toredaid kohtumisi ja rõõmsaid-rahulikke ühiseid olemisi/tegemisi meile kõigile !

*****************************

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar