3.4.14

Aastaprojekti aprillikuu.

 
Aprillikuu märksõnad:
ahvatlev kollane
ammune unistus
argine asi
ajalooline muster
absoluutselt ümmargune
 
**
 
Aeg on minu jaoks olulise tähtsusega ja kui aprillikuu teema välja kuulutati, oli vaja ruttu-ruttu tegutseda. Kaalude tähtkuju esindajana olen vahel liigagi kaalutlev ja kuna olen ka laisk inimene, siis ei armasta ma töö käigus asjade ümbertegemist. Seega püüan enne tegutsema asumist läbi mõelda erinevad variandid ja võimalused, et endale sobiv tegutsemisplaan paika panna ja siis selle järgi ka toimetada. Kiirus oli praegusel puhul tähtis selleks, et ma jälle ümber mõtlema ei hakkaks.  
ͼ  ͽ 
Olen sügise austaja ja armastaja. Sellel on päris mitu põhjust ja üks neist on see, et mu nahk on väga aldis päikesepõletustele. On olnud väga valusaid kogemusi ja seepärast on olnud ka mu ammuseks unistuseks omada üht abivahendit, mis säästaks kaunitel suvepäevadel mu pead ja kaela.
Kaua on see mõte mu peas keerelnud ja vormistus ikka takerdunud. Pea on ju ümmargune ... no mitte just absoluutselt ümmargune, kuid piisavalt ümar siiski, et rätikul on peas püsimine raskendatud. Noh, ja juuksed on mul ka hõredad ning libedad  L  
Nüüd siis, lähtudes aprillikuu märksõnadest, otsustasin lõpuks selle argise asja ikkagi valmis teha.
rätik ise on kergest ja õhukesest lausriidest, mis laseb läbi küll õhu, kuid loodan, et annab piisavalt varju päikese eest.
Selleks, et kerge materjal mingilgi määral langeks ka allapoole, mitte ei jääks õhku hõljuma, heegeldasin puuvillasest heegelniidist pisikese, suviselt ahvatleva kollase pitsi rätiku äärde. Kuldniidiga põimitud valgest heegelniidist heegeldasin ja põimisin kumminiidiga nö raamistuse, mis rätikut paremini peas püsida aitab. Ja kuna ese on mõeldud ikkagi suvistel päikeselistel päevadel kandmiseks, siis heegeldasin ka ühe ajaloolise mustriga sümboli.
Sättisin ja õmblesin ja õnneks harutama ei pidanud.
 
Saigi valmis mu ammune unistus: küll mitte absoluutselt ümmargusele peale, aga peaaegu absoluutselt ümmarguse ja ajaloolise mustriga päikese sümboliga, ahvatlevalt kollase pitsiga argine asi.
 
 
**

Meie rahva ajaloos on ürgseks päikese sümboliks päikeseratas ehk rõngasrist.
 
******************************
 

2 kommentaari:

  1. Väga kenasti oled hakkama saanud aprillikuu teemaga :)

    VastaKustuta
  2. Ja mulle ka meeldis, oma kätega tehtu on aina kaunis ... Ilusat nädalavahetust Sulle !

    VastaKustuta