10.5.14

Kaheksa armastavat naist.

 
 
Kunagi päris ammu, kui ETVs näidati reedeti (vähemalt kord kuus) populaarseid teatrietendusi ..
Jajah, oli saade "Teatriõhtu", kus näidati neid etendusi, mis olid väga populaarsed, kuid mis olid nö lõpetanud oma lavaelu. Käisime küll ka teatrites etendusi vaatamas, kuid ikkagi armastasime neid teatriõhtuid oma kodus ... võib-olla isegi pisut rohkem!
Ja tollel kaugel ajal olin ma näinud sedasama etendust "Kaheksa armastavat naist", kus mängisid "Endla" teatri näitlejad. Eriti meeldejääv oli Lia Tarmo mängitud Augustine osa (etendust mängiti aastal 1967 ent teleteatris näidati ilmselt 1970-date keskpaiku).
Nüüd käisime seda etendust vaatamas Rakvere teatris.


 
Robert Thomas
8 armastavat naist
Kuritegelik komöödia
See kõik on kui imeline muinasjutt:
Elas kord mees, tubli ja hea mees. Mehe ümber keerles kaheksa naist.
Naised tantsisid mehe ümber oma tavalist tantsu – elutantsu... Armastada, olla
armastatud, saada armastatuks. Saada, saada, ainult midagi saada ja saavutada!?
Elu aga tahab elamist - elul on omad plaanid.
Naer läbi pisarate võiks raputada, hoiatada - halvatud tunnete, jõuetu mõtlemise
ning loomuvastaseks muutunud elu eest.
Kaheksa naist (Osades Ines Aru (külalisena), Anne Veesaar (külalisena), Ülle Lichtfeldt, Marin Mägi-Efert, Maarika Mesipuu, Liisa Aibel, Helgi Annast, Silja Miks), kaheksa meisterlikku rollilahendust = väga nauditav etendus!

*******************************
 

 
 

 

2 kommentaari:

  1. Teater on alati elamus. Ja iga kord kui ma teatrisse "satun", siis mõtlen, et võiks seal tihedamini käia, kuni järgmise "sattumiseni".

    VastaKustuta
  2. Oi, Elina, ka mina mäletan reedeõhtuseid teleka ees istumisi sest alati oli nii põnev ja sai ilma rahata teatris olla. Ma olen/olin üldse hästi suur tetarisõber aga siin olen käinud vähe, viimane kord käisimegi Lahti linnatetris vaatamas PUHASTUS etendust soomlaste esituses oligi see väga põnev ,kuna nad laulsid eesti keeles seal mõned laulud ... head näitlejad . Tore et said imehea teatrielamuse. Ilusat emadepäeva homseks.

    VastaKustuta