16.5.14

Kollane arbuus.


Arvatavasti on paljudki juba kohanud müügilettidel kollast arbuusi. Esialgu tekitas selle vilja värv pisut õlakehitust, kuid siis sai uudishimu võitu ja nõnda ma selle endale koju tõingi. Õigesti tegin, sest maitse poolest ja mahlakuselt on see täiesti tavaline - maitsev ja mahe. Erinevuseks… vähemalt selle vilja puhul, mis minu koju sattus … oli see, et kollasel arbuusil olid märksa väikesemad ja õrnemad seemned (ja need võis küll täiesti julgelt ka viljast välja puhastamata jätta!).
Igatahes, kui näen kollast arbuusi, ei teki enam mingit kõhklust!
 

 
***************************
 

2 kommentaari:

  1. Soome keeles on arbuus VESIMELONI Kollane arbuus on aga täitsa tavalise meloni moodi ... mis on eriti hea ... Ma ei ole saanud maitsta kollast arbuusi ... ei olegi näinudki . Mida kõike ei aretata.. hiljuti kuulsin telekast et aretatud on rohelised mustsõstrad et linnud ära petta hheheheh ...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Melon on ikka hoopis teistsugune - palju tihedama viljaihaga. Kollane arbuus on päris samasugune, kui punanegi ... ainult kollast värvi :)
      Aga aretatakse jah imevilju ning lisaks kasutatakse veel vormegi, et kasvatada nt kandilisi arbuuse jne. Kunagi ammu tegin nalja ja kasvatasin pikuti poolekslõigatud šampoonipudeli abil mängukarukujulise kurgi :) :)

      Kustuta