2.6.14

Juunikuu käsitöönatuke.

Tõesti, mina ei tea, mille pärast tekkivad laiskus ja tahtmatus millegagi tegelda. Paraku tabavad niisugused mitte-midagi-teha-tahtmise hood ikka ja jälle ning ei oska ma neid ka kuidagi ennetada või ära hoida.
Ja ongi jälle üks laiskuse periood käes - isegi lihtlabase püksisäärte lühemaks tegemise mõtegi takerdub ja käsi ei küündi kuidagi nõela ja niidini. Terviseprobleemid tunduvad ka tähtsamad kõigest muust ja tegelikult ei ole suvi (eriti ülemäärane kuumus, mis südamele liiga teeb) ka sugugi mu lemmik-aastaaeg.
(Heh, loll, kes oma laiskusele vabandust ei leia, eks-ju!)
 
Ja ometi ... juunikuu käes ning...
 
 
... lugenud läbi juunikuu märksõnad:
-          Jumalamuidu saadud materjalist
-          Juhmi järjekindlusega
-          Julgete värvidega
-          Juhusliku suurusega (ja otse loomulikult)
-          Jubeilus
 
... ilmus ajukurdude vahele väike mõtteke.
 
Kas prilliraamid on juhusliku suurusega? Otse loomulikult ei ole, aga kui on vaja nö erilisi raame, siis just selliseid otsidki juhmi järjekindlusega. Ja kui ei õnnestu saada päris täpselt vajaliku mõõduga raame või mis veelgi hullem, avastad alles prille kandes, et  prilliraamid sisaldavad mingit allergeeni siis … võib juhtuda just see, mis minuga juhtus.
 
Nukrutsesin pisut, kuid kuna prilliklaasid, millel alumine pool nö raamatu lugemiseks, ülemine pool arvutiga töötamiseks ja lisaks veel nõue, et raamide ülaservas ei ole nähtavat osa, mis segaks prillidest ülevaatamist (kaugemale vaatamiseks) ei ole mitte ”iga päev poest ostmise” kaup, siis tuleb asja kuidagi teisiti olukorda parandada.
 
 
Võib muidugi mässida nt salvrätiku ümber prilliaisa ja nõnda jättagi.
 
Neid prille kasutan siiski igapäevaselt nii ise sehkendamiseks kui ka isetegijate ning mitte-isetegijate jubeilusate tööde-tegemiste jälgimiseks, siis vajasin ikkagi midagi kindlamat ja “veidi viisakamat”. Seega … “sukeldusin” AstraC-lt täiesti jumalamuidu saadud materjali kotti. Oi, Astral on hea süda ja see kotitäis on väga hea materjal – puuvillane heegeldamisniit! Ning see värvide pillerkaar võtab silme eest kirjuks ja teeb valiku tegemise raskeks!
Võiks ju teha tagasihoidlikult halli niidiga, aga võiks katsetada hoopis range mustaga või kaunilt hõbedasega… Otsustasin sel korral oma nägemisabiliste paremaks muutmist toimetada hoopis julgete värvidega ja nõnda nad nüüd esitletud saavadki.
 
Julgete värvidega jumalamuidu saadud materjalist juhmi järjekindlusega otsitud ja lõpuks leitud juhusliku suurusega prilliraamide .. hmm.. jubeilusaks (ja mis peatähtis - allergeeni ja naha kokkupuudet tõkestavaks) tehtud aisad.



Otseloomulikult tekkis nüüd kohe ka kange kihk üks köögirätik jubeilusaks pitsistada. Jumalamuidu saadud materjali ju volilt käes ja julged värvid nende seast väljagi otsitud. Juhusliku suurusega heegelsilmuste juhmi järjekindlusega rittaheegeldamise tulemus pole siiski nii ilus, et kohe jubeilus oleks, aga ometi meeldib see rätik pitsistatuna mulle rohkem, kui ilma pitsita.
 
Head nägemist!


********************************

7 kommentaari:

  1. Väga lahe ja jubeilus lahendus prilliprobleemile!

    VastaKustuta
  2. Oi, ja mina olen juhmi järjekindlusega prilliraame värvitu küünelakiga katnud... Siin on palju kelmikam lahendus :D /helikene

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mul on ühel korral prillidel ais ära murdunud ja siis oli vaja laserkeevitust teha. ma sain suure etteheite osaliseks, et olin ennem millegagi prilliraame "mäkerdanud". Enam ei julge! Odavam on ikkagi parandada lasta, kui uusi prille tellida.

      Kustuta
  3. Üllatavad prilliraamid! Astra auks Itaalia lipu värvides ;) Esialgse pildi järgi vaatasin, et ah kui kaval, nüüd ei libise prillid maha. Kena allergiakaitse mõtlesid välja :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Itaalia on mullegi südamelähedane, aga lipuvärvid on siiski punane-valge-roheline. Need prilliaisad on rohkem valgusfoori moodi :)

      Kustuta
  4. Oi kui nutikas ja seda veel suvel kui mingeid mõtteid mul pähe ei tule .. Väga jubeilusad sangad ja kas tõesti aitab ... Kui aitab, oled leiutanud hea ja ilusa idee. Patent sulle... Ja käterätt nii ilus ...tubli ja nutikas oled ...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Selle lühikese kasutusaja põhjal võin küll öelda, et minule on see lahendus hea - löövet ei ole, nahk ei kihele ega puneta! Tõenäoliselt oleks ka linane niit hea. Eelduseks on vaid, et niidiaasad oleks väga tihedalt üksteise kõrval. :)

      Kustuta