13.10.14

Veel üks kena laupäev.


Juba eelmises postituses märkisin ära, et Tallinkil oli 25. sünnipäev ja käisime laeva uudistamas. Ja kuna tehti ka pakkumine veidi soodsamalt reisida ning lõõgastuda, siis ... võtsime pakkumise vastu ja nö kinkisime endile peagi saabuva tähtpäeva puhul väikese muretu kruiisi.
Päris nõnda me ei plaaninud, et läheme, kuhu jalad viivad, aga suuri plaane ei teinud ka. Märksõnaks jäi "Skansen".


Ehkki suurem nö suvitajate tulv on ilmselt juba möödas, ei saa siiski öelda, et külastajaid vähe oleks olnud. Seal on igal aastaajal ja iga ilmaga midagi teha, midagi imetleda ja võimalused lõõgastumiseks. Ilmajaam lubas küll pilvealust jahedat ilma mõne üksiku päikesekiirega, kuid õnneks läks teisiti. Terve päev oli päikeseline ja soe. Pidigi ju olema, sest Skansenil oli 123. sünnipäev:



Oli väga meeldiv lihtsalt rahulikult kõndida ja imetleda asjade ning looduse ilu, vaadelda loomade tegemisi.
Rahulikult külatanumal kõndides võib kohtuda oravatega ja pidada vaikset mõttevahetust hüljestega,
 
kuulata ära nii ahvikeste jutustamise kui ka jälgida suurte loomade toimetamisi:
 
 
Paljud muudki loomad olid vilkalt tegevuses ... või ka lõunauinakuid tegemas - ikka nõnda, kuis endile mugavam ja parem tundus.
 
 
Ja keegi oli paar madu ka päikesepaistele "kuivama" riputanud:
 
 
 
Suured ja uhked õitsemised olid küll selleks aastaks juba möödas, aga roosiaias ja ürdiaias oli imetlemist veel küllaga. Siia näitamiseks sätin vaid ühe kaunitari:
 

 
Nojah-nojah, ja ühest lemmikust (õigemini küll lemmikute perest) ei saa me kunagi üle ega ümber. Tõenäoliselt veedame me alati, ükskõik millises loomaaias, just ilveste juures kõige rohkem aega.
 
 
Oli mõnus ja meeldiv laupäev.
 
*****************************************

 
 
 

2 kommentaari:

  1. Ah, nii armas oli lugeda! Skansenis on tõesti igal ajal hea olla ja mida vähem rahvast seal hetkel on, seda mõnusam ongi lihtsalt jalutada ja nautida vaikust ja loomade askeldamisi.
    Sul oli tore päev!
    Tiina

    VastaKustuta
  2. Minagi sain teada mis asi see Skansen on vaatasin kohe googlest järgi ... aitäh tutvustamast !

    VastaKustuta