15.1.18

Pool kuud läinud, talve selgroog pooleks.

Nojah, oli ju taliharjapäev oli juba eile...
Taliharjapäev - 14. jaanuar
Taliharjapäev alustab kalendripühade rida, mida on peetud talveharjaks (paavlipäev, tõnisepäev, küünlapäev) ja mille kohta arvati, et see päev murrab talve selgroo, et loomatoitu peab pool alles olema, et sellest päevast liigub aeg kevade suunas. Varases kalendrikirjanduses seostatakse taliharjapäevaga lume sulama hakkamist.
 
Paraku tundub, et aegade jooksul on nö aeg nihkesse läinud ja nüüd vist alles hakkab lumikate maale tekkima, mitte ei hakka sulama.
 
Tänane hommik algas üsna naerusuisena.
 

Trepikoda koristatud, istusin hetkeks arvuti ette, et hinge tõmmata ja hommiku-uudiseid sirvida. Nagu ikka vahel juhtub, "ujuvad" mingid suvalised reklaamid ekraanile just loetava artikli peale, et ikka märkaksime neid. Enamasti lihtsalt ignoreerin neid ja loen ikka ainult seda, milleks lehekülje avanud olen. Sel korral aga  ilmus pilt, mis tekitas küsimuse:
 

.... huvitav, kas see on eelroog, praad või magustoit?! Mida teie arvate? Ja kui palju oleksite teie nõus selle kõrgklassi restoranis pakutava roa eest maksma?
 
Kuna mulle tuli täna kallis sõbranna külla, siis  .... no ei, mina nii peent rooga ei valmista ega paku. Mina teen väga tavalisi toite, mille puhul ei pea mõistatama, mis imeasjad küll taldrikult vastu vaatavad. Täna pakkusin lisaks kohvile ja väikesele köögiviljasalatile väikese valiku suupisteid:
 

 
Aga maiustamiseks on meil kommid,
sõbranna tõi. Vot nii!
 
 
**************************************************

2 kommentaari:

  1. ennem küll sööks sinu tehtud ampsusid kui seda sammalt pihlakaid ja ämmatossu .. hehe .. ei saanud ka päris aru mis segasodi seal taldrikul on aga seda õunaga küll tahaks järgi proovida Aitäh nipi eest

    VastaKustuta