29.4.19

Aprillis oli suvi

Kevad astub nüüd pika sammuga ja looduses toimuvad muutused iga päevaga.
Praegu on siiski õnneks veel kevadist värskust ja öödes veidi jahedust. Nõnda on hea - ei väsita südant liiga ära ja saab ümbritsevast ilust rõõmu tunda.
 
 
 
Ja ühel kenal päeval käisid meil külalised …
 
 
 
 
 
Aga ma olen natukene ikka õues ka käinud ja ilmailu uudistanud. Vahel jäävad silma toredad kooslused ja mõni lihtsalt kena vaadegi võib nö "hinge kinni võtta".
 
 
Nädalavahetusel sai ka meie selle-aasta-palverännak tehtud.
Otsisime võimalikult odava, kuid viisaka öömaja ja sõitsime Riiga.
Kuna põhieesmärgiks oli lõõgastus ja loomariigi lemmikute külastamine, siis oli basseinide ja saunade külastus päevalõpu lõõgastusena vägagi teretulnud.
 
 
Alustasime ja lõpetasime oma ringkäigu samas paigas … lemmikute juures.
Praegu on päris palju hülgeid. On täiskasvanud hülged ja .. ma ei lugenudki kokku, kui palju väikesi. Igatahes käis basseinides vilgas ujumise-, ronimise- ja uute oskuste omandamise treening.
Üks suurtest otsustas meile ka sõbralikult viibata … armas, eks-ju!
 
 
Nö "aega on küll"-olek ning suviselt soe (kohati näitas kraadiklaas 21-22 kraadi sooja) ilm võimaldas lonkida, loomaaia elanike tegevusi nautida ja ka mõned pildid teha.
 
 
 
 



 



 
 
Peale elus sõprade oli ka muud huvitavat ja ilusat. No näiteks siga ja tigu ja sebrad ja tiiger …
 
 
 
 
 
 
 
Pühapäeva hommikul tegime veel ühe ringkäigu Riia turul. See on nüüd veelgi laienenud ja aina rikkalikumaks muutunud. Maasikakilo 1.50 - 1.80 ahvatles ostma ja pool kilo magusaid, mahlaseid marju said küll väga kiiresti otsa. Õuntega saab ehk mõne päeva kauem maiustada.
 
 
Tagasiteel koju tegime pisikese peatuse Salacgrivas, kuna olin ammu huvi tundnud sealses väikeses pargikeses seisva skulptuuri vastu. See kaunis naine lapsega on seljaga tee - ja näoga mere poole. Pole tähtis, mille puhul või milliste sündmuste mäletamiseks see skulptuur on püstitatud .. ometi on selles, vaatamata sõjakoledustele, tunda helgust ja lootust ning ehk ka teadmist, et elu peab jätkuma ning vaid meie ise saame seda paremuse poole suunata …
 Mulle on märksa olulisem skulptori "käekiri" ja selle teose ilu.
 
 
Silmi ja hinge hellitavat jäi piisavalt ka teele ja tee kõrvale:
 
 
 
 
 
Koduski on näha, kuis Kevade kleidike üha säravamaid värve omandab:
 
 
Lõpetuseks - roheline ….
 
 
*********************************************************

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar