21.8.13

Austades inimesi ja nende loomingut.

Kuna see on minu blogi, siis ... võetagu heaks või pandagu pahaks, aga panen kirja oma tänase (ja õigupoolest juba üsna tükk aega peas keerelnud mõtte). Lihtsalt üks lisavihje Isetegijate foorumis tekitas tunde, et "ei saa enam vaikida".
 
 
Üks eelnev kommentaar:
kaaren kirjutas: Helena Smitti raamat... ..- see raamat ei pretendeeri mingil moel vanaesemete autentsust myygiargumendina kasutama, vaid on t2nap2evane autorikollektsioon rahvuslikel ainetel, nii on see ka vormistatud...
 
Ja minu arvamus:
Nõnda on see tõesti ka vormistatud ja minu arvates on üsnagi imekspandav, et kritiseerija ei suuda mõista selgelt kirja pandud tähendust "rahvuslikel ainetel". On ju raamatu pealkiri "Esiemade pärandist inspireeritud kindakirjad."! Kas sõna "inspireeritud" on liiga raske mõistmiseks?
Raamatukese sissejuhatuseski on mainitud, et sellesse on autor kujundanud kindakirjad, mis on inspireeritud meie esiemade rikkalikust mustripärandist ning et igas mustris on natuke uut ja natuke vana. Samuti on iga mustri juures ära mainitud, et see on vastava paikkonna mustrite ainetel!
Kui lugeja ei mõista "igal leheküljel" korratavat sõna "ainetel", siis on see lugeja ja mitte autori "viga ja probleem" ning on väga inetu sedaviisi autorit ning tema tööd ja tegevust halvustada!
 

Lugupidamisega kõigi kudujate ja oma ala tundjate-teadjate-oskajate-tegijate suhtes
E.K.
 
************************************

3 kommentaari:

  1. Elina, ma olen sinuga 100% nõus. Ma ei ole siiani aru saanud, miks K. Jõeste Helena raamatu ümber sellist lärmi lööb. Tegemist on täiesti erinevate asjadega...ja kas saab enam selgemalt raamatu olemust selgitada kui Helena oma raamatu tagakaanel kirjutab?

    VastaKustuta
  2. Helena raamat on minu nn öökapiraamat - õhtu lõpetab selle raamatu sirvimine ja (puhkepäeva)hommik algab selle raamatu sirvimisega. Kudumise hoogu veel sees ei ole- aiatöö ja kooliaasta alguse sahmimised võtavad kogu aja. Aga küll ma varsti hakkan kuduma - olgu siis õigesti või valesti.

    VastaKustuta
  3. Olen ka Sinuga nõus, Elina. K.Jõeste lärm raamatu ümber tegi talle endale karuteene. Sain mõni aeg tagasi tuttavalt just sellise lause, et - Imelik inimene, see K. Jõeste, kuis ta arvab, et tema on see maailma naba ja kõigeteadja, Et kas tal piinik pole. Võimalik, et on aga ta ei tunne :D, - minu silmis igatahes langes ta päris palju.

    VastaKustuta