28.11.13

Riisiroog ja topitud munad ehk kodukoka kerge elu.

Kui on kiire aeg (nt päkapikkude abistamise aeg) või lihtsalt tahaks midagi kiiresti, aga maitsvat, siis ...
 
Tänapäeval on kodus söögitegemine nii konservitehaste kui ka perenaiste endi abiga tõesti kergeks muudetud.
Lühidalt öeldes tegin väga lihtsat riisirooga ja "topitud" mune. See väljend "topitud munad" pärineb ühe mu sõbranna abikaasalt ja sobib mu meelest vägagi hästi iseloomustama just niisuguseid munapoolikuid, nagu siinses postituses näha saab - st ei ole kasutatud tordipritsi kaunite täidisemütside valmistamiseks ja .. kaunistus on ka lihtsake.
 
Riisiroog.
 
Esmalt keetsin riisi.

Riisi keetmine on väga lihtne - pakil on õpetus kirjas ja riis saab mõnus ning hea.

Mugav kasutada ja maitsvad on need oad ka.

Sibul.

Keedetud (või ka nt küpsetatud) liha hakklihamasina abil peenestatud.

Praadisin sibulatükid klaasjaks.

Lisasin liha ja oakonservi ning segasin ühtlaseks seguks. Lasksin nõrgal kuumusel kenasti soojeneda.
Poetasin keedetud riisi kotikestest potti ning lisasin oa-liha-sibula segu. Segasin kõik ühtlaseks.
Mina ei lisanud ei soola ega muid maitseaineid, kuna koostisosad olid ju ennem juba maitsestatud.
 
Topitud munad.
 
Keedetud munad ja "Felix"-i Küüslaugukaste. See kaste annab huvitava maitse ja nö majoneesiga võrreldes kergema konsistentsi.

Nii natuke seda kastet kulubki.

Munarebu-küüslaugukastme segu tagasi munavalge-poolikutesse ja pisut silmailu ka lisaks.
 
 

 
Hääd nautimist!
 
****************************************

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar