5.3.14

Nostalgiline, roheline märts.


 
Märtsi märksõnad:
* märgatavalt roheline
* mälestustest tulvil
* mänguline lahendus
* mässame kangaga
* määratult mahukas
 
***
 

Seda peaks küll märgata olema, et põhitoon on sel riidetükil roheline.
Ja mälestustest tulvil on see ka. Nimelt olen ma sellestsamast riidest õmmelnud oma pojale traksidega püksid. Kahjuks ei ole mul ühtki asjakohast pilti teile näidata, kuna tolle õmblustööga tegelesin 31 aastat tagasi. Allesjäänud riidetükikest olen "taevassedateab", missugusel põhjusel alles hoidnud, aga ... näe, läkski vaja!
Et asi veelgi nostalgilisem oleks, võtsin kasutusele ka niidi, mis on sama vana, kuid väga hea, tugev ja sile.
 

No ja kui juba nostalgitsemiseks läks, siis tegin ka õmblused käsitsi ning ei mingit sik-sakitamist ega overlokitamist!

 


 
Kangaga mässasin natuke ikka ka, sest kui lausa päris kaua ei ole vajadust olnud midagi nö lõigeteta valmis teha, siis pisut sekeldamist toob niisugune toimimine endaga kaasa küll!
 
Mänguline tulemus seisneb minu silmis selles, et tegelikult on ju võimalik niisugune kokkupakitav kott vähese raha eest poest soetada ja otsest vajadust ise õmblemiseks ju polegi. Samas oli see siiski lõõgastav ja niisugune pisike pallike, mille seest kott välja vupsab, on pisut mänguline ju ka!
 

                                      

 
Ma ei oska küll päriselt määratleda, kas see kott on määratult mahukas ja tõenäoliselt ütleksid ka päriselt õmblemisega tegelevad inimesed, et töögi ei ole sellise asjakese valmistamisel kuigi märkimisväärne, aga kuna õmblemiseks, sättimiseks ja pitsiriba heegeldamiseks kulus terve õhtu ja öö, siis enese jaoks loen seda ikka üsna parajalt mahukaks tegevuseks. Kott on täiesti tavalise poekoti mõõtu: 40x38cm, sangade pikkus on ka 38 cm. Tõele au andes peab siiski ütlema, et kott ise on masinaga õmmeldud.
 

 
***
 
 
*****
Ja lõpuks veel ka mõnus kerge hommikueine:
 
 
********************************************************

2 kommentaari:

  1. Minus tekkis seda postitust lugedes tõeline nostalgia tunne. Armas tegemine ja jutuke milles on iva :) Päikeselist päeva jätku, nüüd on igas su päevas tänase päeva päikest, igakord kui selle koti kodust väljudes kaasa haarad!

    VastaKustuta
  2. Väga lahe idee ja tore teostus. Sõna mahukas viis minugi ideed kotiradadele. Loodan, et jõuan ikka valmis ka.

    VastaKustuta