5.4.15

Pärnu, Fabergé, Ilves ja Orav.

Alati ei õnnestu häid etendusi kodulähedases teatrimajas külastada. Nii ka sel korral. Õnneks on Eesti piisavalt väike, et on võimalik ka nt teise maakonda head näitlejatööd nautima minna.
Pärnu. Jah, taas vurasime sellesse külalislahkesse ja kaunisse linna. Ilm oli just niisugune, nagu tujukale kevadele kohane (või ehk pigem jonnaka talve moodi, kes ei taha sugugi tunnistada, et tema võimutsemise aeg on otsa saanud), aga meeleolu oli hea ja jõudsime enne Kontserdimajja sisenemist pisut ka ringi vaadata.
 
 
3. jaanuaril 2015  avati kontserdimaja ja muuseumi vahelt kulgeva Aida tänava ääres Pärnust pärit juveliiri ja maailmakuulsa juveelifirma Fabergé asutaja Gustav Fabergé pronkskuju.
 
 
 Taiese looja Jevgeni Burkov.
 
 
Vaid üks iludus Peter Carl Fabergé (1846–1920) loomingust.

*******
 

Ja siis juba kiirustasimegi saali, sest kohe-kohe oli algamas etendus, mille kohta Kultuurikava.ee on kirjutanud:
 
Kui me Kadriorus esimesel advendil plakati ja videoklipi jaoks ennast koduseks sättisime, tuli maja peremees meie toimetamisi uudistama.
Aupaklik vaikus tekkis ruumis.
Muheda ja vaimurikka miimikaga, "Laske edasi!",  noogutas härra president rahulolevalt.
Kes näinud kuidas Lennart Meri ja kõrges eas Ivan Orav püüavad pööningult kirjutuslauda alla vedida, võib juba ette kujutada, et sama humoorikat ja lihvitud dialoogi saab ka selles etenduses, mil Ivan Orav on enne kukke ja koitu väga salapärasele kohtumisele Kadriorgu kutsutud, näha-kuulda..
Andrus Kivirähk, Andrus Vaarik  ja Kaspar Velberg on igatahes seda väärt, et neid vaatama tulla!
 
 
Kerttu Kaldoja avab pisut teemat kultuur.err lehel:
 
On öö. President Ilves on Kadriorgu külla kutsunud Ivan Orava – otse põrgust. Talle teeb muret, et Evelin on korduvalt rääkinud kahest venelasest, kes teda elevile ajavad. Ja kes oleks tibladega paremini kursis kui Ivan ise. Ta ilmubki otse maa alt ja avardab Toomase silmaringi nõukaja teemadel, mille nüansid on väliseestlasele tabamatuks jäänud.

 
Jah, on küll! Igatahes ja kindlasti on see etendus vaatamist väärt!
 


*****
 
Ja lisaks:
 

 
*********************************
 
 
 

 


1 kommentaar:

  1. küll sul veab et saad vaadata EESTI TEATRIT. Küll ma nautisin kui elasin Viljandis ja iga kuu paar kolm korda sõbrannaga teatris käisime , minu mees vihkas teatrit ja ei tahtnud sugugi käia , sinul veab ..... Ilusat päeva kulla Elina ...

    VastaKustuta