24.7.16

Suve esimene kuu otsas.

Nii ongi - esimene kalendrijärgne suvekuu on läbi.
Praegune troopiline kliima ei soodusta kohe kuidagi millegi suure ja asjalikuga tegelemist. Seepärast ei jaksa ega taha ka söögitegemisele palju energiat kulutada.
Olengi läinud nö kergema vastupanu teed ja nt kasutanud valmis keeksipulbrit. Tegelikult olen juba ammugi kehitanud õlgu selle jutu peale, et "üks õige perenaine" teeb ka kõik taignad, kõik hoidised, kõik supid (ka borši jms supipõhjad ... kasvõi hoidistena) ikka ise. No tavaliselt ma eelistangi ka nt piruka-, keeksi-, torditaignad ise teha, sest nn poepulbrid on minu jaoks liiga magusad ja osad tootjad, kes valmistavad pirukaid, kasutavad nii kaneeli- kui ka nt juustusaiade valmistamiseks üht-sama taigent. Magusa kõrvalmaitsega juustusaiad aga ....no ei lähe mitte!
Täna otsustasin proovida, kuidas õnnestub Tartu Milli sidrunikeeks.



Ehkki ploomid ei ole just väga magusad puuviljad ja teragi lisasuhkrut ma ei kasutanud, siis ... abikaasa küll väitis, et pole liiga magus aga minu arvates (jah maitsesin ikka ka tükikese) on ikka magusust justkui üleliia.

Hoopis meelepärasema maitsega said need soustid:


Rõdul kohvi juues peatub pilk ikka ka "sõbrakestel":



*********************************
Tere teine suvekuu ....

****************

2 kommentaari:

  1. Imelikud sõbrakesed...alul imetled ja siis pistad nahka... Evi.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Njah ... kõike ikka nahka ei pista ja üldiselt on meil kokkulepe, et võtan nende vilju vaid siis, kui nemad ise pakuvad :P

      Kustuta