14.5.18

Jahutust suvekuumusele.

Ilmad on püsinud väga palavad juba pisut aega ja minul kipub sel puhul hingamine raskeks muutuma. Organism vajab jahutust ja ega toidutegemisega ka ei jaksa jännata. Eilsel hilisõhtul tegin mõned pannkoogid ... ilma rasvaineta st kuival pannil. Sellise kuumusega, kus termomeetri näit 27 pügala juurde ronib, ei taha ka õieti süüa, aga näksimiseks on need koogid head küll. Eriti, kui külma piima kõrvale rüübata.
 
 
Naha jahutuseks valisime aga teise võimaluse.
Käsmu.
Tore ja lahke Käsmu Meremuuseumi juht-omanik-hooldaja- .... giidiks, oli see muuseumikülastus väga mõnus ja ajas tagasivaated asjalikud ning informatiivsed. Sattusime just õigele ajale - olime ainsad uudistajad ja kiiret polnud kuhugi!
 
 
Ja tõeliselt rahustavad, kaunid vaated:
 
 
Täna oli küll väga tuulevaene ja merigi tüünelt rahulik, kuid teades, kui ettearvamatu meri on, helisevad hinges niisugused laulud.
 
Jaak Joala - Mere muusika
ja
"Meri mu tuhandenäoline meri" - Jaak Joala
 
 
Ja sellist näputööd tegid meremehed siis, kui merele ei pääsenud!
 
Midagi peale heade emotsioonide ja mõnutunde kordaläinud päevast, tõin veel koju kaasa ka:
 
 
Ja loodus!
Ainuke märk, et pole veel päris suvi, on see, et rohelist üldpilti tekitavad puude lehed on veel väikesed ja võrad paistavad pisut läbi. Muidugi on ka lilled ikka kevadised ja tahaks tõesti, et kevad kestaks pisutki kauem ... et suvekuumus ei "küpsetaks" lilli ära. Näh, ega ju lausvihma ja alla 15 kraadi jahedust ka ei tahaks, eks-ju? Vot ja ei ole ilmataadilgi kerge, kui inimesed muudkui tahavad/ei taha ....
Täna püüdsin fotoaparaati mõned õiteilud:
 
 
******************************************************

 

2 kommentaari:

  1. mina sain täna kaks rabarberit ja just mõtlesin et teen paar pannkooki koos kaneeli ja rabarberiga ... aitäh idee eest ..

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Rabarber on tõesti tänuväärne taim. Üsna pea annan ka sellele ahvatlusele järele :)

      Kustuta