4.1.19

Uus.


Aeg läheb ruttu - juba on jõuluaeg ja aastavahetus möödas ning hetkeks on hinges mingi imelik tühjus või isegi nukrus. Küllap on see mööduv nähe, sest aeg teeb ise korrektiivid ja astume argipäeva radadele.
Uus ei ole alati siiski mitte parem ja puhtam ja ilusam ning kindlasti mitte ka rõõmsam või muretum. Nii mõneski peres on hoopis lein ja kurbus.
Vast alles, 1.oktoobril vestlesin oma kalli tehnikumiaegse pinginaabriga ning muuhulgas plaanisime kohtuda kevadel, enne seda, kui maasikapõllud aja endale nõuavad. Tal oli olnud küll raske operatsioon (südame vahetus), kuid kõik kulges hästi ja Ta hääles helisesid rõõmsad noodid ning lootusrikkus. Nüüd aga ….. teatas abikaasa, et … inglikoor on saanud uue liikme …


 
 
***********************
 
Alles äsja kutsus keegi inimesi üles järgima mingeid toitumistrende, mida tema peab parimateks ja tarkadele inimestele kohasteks.
Ma ei tea, kas need on targad ja head, aga tean, et vahel oskab inimese organism ise ette öelda, mida süüa ja mida mitte. Samuti tean seda, et mis sobib ühele inimesele, ei pruugi kohe üldse mitte sobida teisele. Nii olengi vahel itsitanud toitumissoovituste üle, mis teatavad, et vot just see toit teeb paksuks või vaid too teine toitumiskava on kõige õigem ja seda peab järgima, kui tahate hoida tervist või vabaneda  rippuvast kõhust, tselluliidist kintsudel või kes teab veel millest!
Tundub, et ühiskond on hullumas ning igasugu selgeltnägijaid (kes kahjuks ei näe ju kuigi hästi) ja elunõustajaid (kes on alles väga noored ja toored ning ei oma ei kogemusi ega empaatiat) on tekkinud palju, nagu seeni pärast vihma.
 
Lasksin siiski oma organismil öelda, mida ta soovib. No tegin külmiku ukse lahti ja lubasin sisse kiigata ning seejärel ka köögis ringi vaadata. Ja nii ta siis valiku tegigi.
 
Ühel korral siis sedasi,
 
ja teisel korral teistviisi.
 
****************
Peagi kolivad jõulu- ja aastavahetuse ehted ning kaunistused taas hoiupaika, et veidi vähem kui üheteistkümne kuu pärast jällegi tasahilju krõbistama-krabistama ning karpidest välja tulekut paluma hakata.
 
****************
 
Loodetavasti toob alanud aasta meile siiski
rohkem rõõmu kui kurbust,
rohkem edu kui komistuskive,
rohkem elu edasiviivat ning rahulolu tekitavaid tundeid!
 
**********************

4 kommentaari:

  1. Kurb , väga kurb, kui tabavad sellised teated, Oleks nii, et seee aasta neid enam ei tulekski . Ei ole veel Jörbergi lahkumisest üle saanud. Kuigi nii võõras aga siiski nii oma inimene laulis ju oma emakeeles mis on kõige arusaadavam . Kallis Elina soovin sulle head seda aastat , et oleksime võimalikult palju terved ja hoitud ja armastatud ...Et saaks veel elu nautida ja elada täie rinnaga

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jah, tahaks veel elada, kogeda, näha ja kallistada. Hoitust ja armastust ka Sulle ja Eerole!

      Kustuta