31.12.20

Aasta lõpetuseks.

Veel viimased selle aasta pildilised meenutused:





need ei ole ilu pärast... ikka vajaduse tõttu!

Ja minu rõõmuks olid ka lestakalad ja maitsvad õunad täiesti rõõmsalt mind ootamas.


Aga vot püramiidide nägemiseks ei pea üldsegi Egiptimaale rändama....


Aasta viimasesse päeva kuulub pea alati sümboolne või lihtsalt tajuline kokkuvõte möödunud aastast ja mõnel inimesel ka lubaduste andmine uue aasta tegevuste osas.

Minul ei ole kombeks midagi lubada, ei saa ma ilmselt paremaks, targemaks,  usinamaks ega virgemaks ning seetõttu oleks ka lubadused liigne "õhuvõngutamine". Tänases maailmas ei saa isegi mingeid kokkusaamisi planeerida, sest elul on hoolimata meie soovidest-tahtmistest omad teed ja rajad, mida ta sunnib meid läbima.

Möödunud aasta on olnud mõneti rõõmus ja mõneti kurb. On olnud rõõme sellest, et tillukesed inimesed on otsustanud tulla meie eludesse soojust ja sära tuua, kuid on ka liialt vara meie hulgast lahkunuid ja nüüd aasta lõpukuul veel ka armsat õde tabanud raske haigus. See ängistus, et ei saa kuidagi aidata ega leevendust pakkuda, jääb arvatavasti alati nende hinge, kes on jäetud saatuse/looduse/kõiksuse poolt nö kõrvaltvaatajaks. Kas õeke sellest seisundist toibub ja mingilgi määral taastub, on arstide, Tema enda ja saatuse kätes ning selles osas ootan kindlasti paremat aastat, kui oli tänavune!

Ja niisugused ongi mu soovid sel aastavahetusel:



Ja mu armsatele võõrkeelsetele sõpradele:



...et eluring jääks kestma...


********************************************

6 kommentaari:

  1. Armas Elina! Soovin, et uus aasta tuleks parem! Tervist ja õnne! Loodan siiralt, et su õega kõik hästi läheb. Kallid sulle! Arella

    VastaKustuta
  2. Head uut aastat kallis Elina ! Ja ära unusta kirjutamist ja kaunite piltidega üllatamast ja mina ka proovin tublim olla , olen oma tavablogis nüüd tagasi. UUs aasta on alati tervem ja parem kui vana. Katsume vastu pidada .. kallistan

    VastaKustuta
  3. Elina, sinu õele palju tugevust ja vastupidavust ja mitte allaandmist ja kõige kiuste olema positiivselt meelestatud paranemisele , Süsti talle positiivsust ja energiat. Olen mõttes koos sinuga ..

    VastaKustuta
  4. käisin sul täna külas , tahtsin näha kuidas sul on läinud , aga sul on vist praegu muudki tegemist .. Ole tubli ja ole olemas .. Ma hoian sulle pöialt

    VastaKustuta
  5. Aitäh kullakesed! Kahjuks on kogu maailm pea peale pööratud ja lähedasi haiglatesse oma armsatele ligi ei lasta. Kõiki piiranguid rakendatakse kolehirmsa-koroona-hirmuga põhjendades ja ka neist õnnetutest patsientidest ei hoolita, kes ilmselgelt vajaks oma lähedaste toetust ja armastavat hoolt! Ja need patsiendid, kes ei saa oma seisundi tõttu kuidagi enda õiguste eest seista, on meeleheitel, kuna ei mõista, miks neid karistatakse nö üksikvangistusega ja mõned ehk suisa usuvad, et nende omaksed on neid hüljanud... Jube olukord ma ütlen! Justkui oleks tõeline keskaegne katku- või kooleraepideemia!
    Lisaks sellele on arstid telefonitsi või muul moelgi omastele kättesaamatud ning mingit informatsiooni ei jagata isegi kõige lähedasematele e lastele. Selline olukord tekitab paratamatult vastuseisu ja minu arvates on selline salatsemine ja piirangute kehtestamine ideaalne kasvulava kõiksugustele vandenõuteooriatele (a´la.. et kui miski läheb ravis viltu, siis riputatakse patsiendile covid19-sildike külge ja ....)
    See kõik on väga raske nii patsientidele kui ka lähedastele ja meie, nn tavainimesed ei ole suutelised sellest üleilmsest paanika- ja hullusemüürist läbi murdma.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Vanasti öeldi et seakari mitte Tallinna raad , nii tunnen sulle kaasa ... ja kui hull on veel vanadekodudes ja hooldekodudes , vaesed vanakesed ...

      Kustuta