8.5.15

Sinatraga kuu peale.


Etenduse tutvustuses on kirjas …..

 

 

Marie Jones
Sinatraga kuu peale
Kaks naist ja head kavatsused

Lavastaja Ivo Eensalu
Kunstnik Mae Kivilo
Tõlkija Andra Aaloe
Osades Ülle Lichtfeldt ja Tiina Mälberg
Me tahtsime ainult head.

84-aastane Davy fännab Frank Sinatrat, kuid lisaks Sinatrale on tal kaks hooldajat - Francis ja Loretta. Neil kahel naisel on tükk tegemist nii omavahel kui oma geniaalsete ideede elluviimisega. Elu on tegelikult päris hea, kuigi mehed on juhtumisi lorud ja naabrimutt passib akna peal.
Kui kaugele on valmis minema kaks üldiselt heatahtlikku ja moraalset naist kui neid ahvatleb võimalus natuke teenida? Risk on ju väike ja midagi eriti hullu nad ei tee. Pealegi on see raha peaaegu nende oma. Eriti kui neil on seda raha ka hädasti tarvis... 
Alguses on paar head ideed, kuidas seda valutult korraldada, nii et kõik on õnnelikud. Tõesti – lenda või kuu peale. Seejärel läheb vaja vaid kahe piisavalt meeleheitliku koduperenaise fantaasiat, et end lõplikult sisse mässida. Ja siis päästab ainult jumal... või oli see Sinatra? 
Kui täituksid vaid kõik soovid, olgu Sinatraga või ilma.
 

 
Etendus algas juba teatrimaja fuajees, kus koos kavalehega ulatati ka ….. paar latekskindaid! Just-just! Need hooldajate töövahendid hakkasid kohe looma meeleolu.
See lugu hooldajatest laskis küll tõmmata mõningaid paralleele ja nagu ikka, elu nö 1:1 kopeerida pole teatri jaoks mõeldavgi. Seega oli siingi veidi “vinti üle keeratud”, et probleemi eredamalt esile tuua. Ja seda oli tehtud vägagi parajal määral.
Kaks suurepärast näitlejannat!
 
Hea, et on olemas teater!
 
****************
 
Kui ka käsitööd või miskit muud mõistlikku ei tee, siis sööma peab elus püsimiseks ometi. Ja vahel peab ennast ka millegi maitsvaga hellitama, eks-ju!
 




 
*********************************************************


3 kommentaari:

  1. Elina , lapsepõlvesöögist mõtleminegi toob vee keelele ... ma teen ka tihti kisselle ... marju veel on sügavas külmas ...

    VastaKustuta