6.5.16

Kuhu küll kõik lilled jäid?

Aleksander Stroganov
Kuhu küll kõik lilled jäid?
Fantaasiamäng Marlene Dietrichiga
Lavastaja Eili Neuhaus
Kunstnik Irina Marjapuu
Tõlkija Aive Kaldra
Osades Ülle Lichtfeldt, Marin Mägi-Efert, Madis Mäeorg (külalisena)
Marlene Dietrich - helesinine ingel, paljude poolt armastatud, jumaldatud, imetletud, igatsetud; patsifist, vägivalla ja ülekohtu vastu võitleja, ainulaadne isiksus, ema, femme fatale. Seda kõike oli Marlene Dietrich ja ometi jäi ta oma elu lõpuni saladuseks.

Tahate legendi? Palun väga – me pakume seda. Tahate skandaalseid paljastusi!?
Olete lahkesti oodatud! Ainult, et Dietrichi paljastused võivad olla üle mõistuse ausad. Pole kindel, kas nähtu teile meeldib, kas see hirmutab või ahvatleb.
Igal juhul, igavesti teie Marlene Dietrich tõuseb, särab ja imetleb elu!
**
Just nii on kirjutatud selle etenduse sissejuhatuseks. Etendus ise on mõneti ootamatute rollilahenduste ja  .... kindlasti mõjuvad need kohati ka nõnda, et vaataja ei suuda lavastaja mõttekäänakutega "kaasa joosta".
Jah, näitlejad olid kindlasti aplausi ära teeninud, kuid .... miski jäi nagu siiski kripeldama. Ehk oli see tunne, et lavalt pakutu erines sellest, mida olin oma mõtteis ette kujutanud (aga see on ju minu enda probleem ja ma kirjeldangi siin vaid enda emotsioone). Kindlasti ei ütle ma, et kahetsen teatrikülastust ning ... igaühel on võimalik ise oma seisukoht kujundada!


*****************************

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar