9.3.18

Naistepäev ja ... Hullemast hullem.

Ma ei hakka siin heietama miks ja millal otsustati märtsikuu kaheksandat päeva tähistama ja miks see just naistepäeva nime kannab.
Hoopis kenam on teada, et on naistepäev ja on lilled ja on rõõm ja silmade sära ...
 
Meie aknal sätib orhidee end uuesti õitsema ja loodan, et kuu lõpus näeb ehk ka avanenud õisi.
 
 
Köögis olen ka nn miinimumprogrammiga toimetanud - ei teagi kohe, kuhu see toiduga mängimise lust kadunud on, aga ehk tuleb tagasi. Seni vaid lihtsad tegemised:
 
 
 
Nojah, aga naistepäev ...
Mind viis abikaasa täna teatrisse - kultuurne kingitus igatahes! Enne etendust veel väike hea ja parema nautimine kohvikus ning seejärel tempokas, naljakas, mõnus etendus. Tõesti jah nii tore, et kojusõidulgi püsis naeratus näol!
 
Etenduse tutvustuses on öeldud:
 
 
Eksituste komöödia.
 
Proovid on lõppenud, kostüümid on valmis, lavakujundus paigas, tekst peas. Lavastaja astub publiku ette ja juhatab pidulikult sisse harrastajate uuslavastuse „Mõrv Havershami mõisas”. Kõik peaks justkui olema valmis suurejooneliseks esietenduseks.
Kuid kuidas etendada 1920ndate mõrvamüsteeriumi, kui traagiline kukub välja naljakalt? Kui osatäitjad saavad vigastada ja dekoratsioon kukub kokku, rekvisiidid kaovad ära, tekst läheb meelest. Iga kord kui tundub, et enam hullemaks minna ei saa, tabab näiteseltskonda uus ehmatus, mis paneb nende anded proovile.
Lavastus toob vaatajani kõik peened nüansid, millest sõltub teatriime võimalikkus. Nii nagu plaanitult, ei lähe tol õhtul miski. Aga lõpuni see lavastus jõuab, maksku mis maksab.
Lavastaja Elina Purde
Kunstnik Marion Undusk
Lavavõitlus Rein Oja (Eesti Draamateater)
Pantomiim Aleksander Eelmaa (Eesti Draamateater)
Tõlkija Silja Ild
Osades Indrek Apinis, Ülle Lichtfeldt, Silja Miks, Anneli Rahkema, Peeter Rästas, Eduard Salmistu, Tarvo Sõmer, Tarmo Tagamets
 
Ja muidugi .... lilled ju ka!
 
 
Rõõmu igasse päeva!
 
**********************************************
 
 
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar