3.6.20

Pisirännak.

Meie kodumaa suurim väärtus on inimesed ja parim omadus on neli (vahel ka viis) aastaaega!


Baltimaade piirid on omavahel valla. 
Lätlaste endi ühiskond järgib siiski nn kriisinõudeid veel vähemalt 9. juunini. Seega tädi juurde veel ei pääse.
Tegime siis ühe lihtsa pisirännaku naabrite juurde. Mul oli selleks ka üks väga konkreetne põhjus ja selle ütlen välja postituse lõpus.


Tubades aga ... peale kõige vajaliku ...


Naabritegi juures on kevadest suvi saamas. Ehkki rahvast oli tänavatel liikumas vähem, kui tavaliselt, oli siiski kuulda ka eesti- ja leedukeelset juttu.


Riia linn üle vaadatud ja veendutud, et see ikka kindlalt vanal kohal alles on, hakkas hingekesel kohe kergem. On ju hea teada, et miski on siin ilmas ka kindel ja püsiv.
Tagasiteel kodu poole tegime ka mõned peatused - Cēsises, Valmieras (põikasime läbi ka Valmiermuižast, kust sain mõnusaid mahlakesi ja juustuküpsiseid) ja Tartus.


Nii ... jõudsingi jälle söögini oma jutuga. Oh, olgu pealegi, ega ju oma aplust niikuinii varjata ei õnnestu.





No ja kohe peale rännakut on paslik teha endale üks kena hommikune ampsamine:


Kuna ma seal sõprade juures juhtusin sirvima üht ajakirja, siis ... no ei saanud jätta enda jaoks jäädvustamata mõnede huvitavate roogade päritolu ja tekke lugusid (vene keeles):






Ja mõned meenekesed ikka ka selleltki rännakult:


Juba kodus olles sain veel ühe meeldiva üllatuse. Tegelikult ju teadsin, aga ei teadnud, milline see on! Ühe sõnaga... üks kena naine oli mingil müstilisel põhjusel leidnud mind postcrossingu kaudu ja tegi ettepaneku nn eraviisiliseks kaardivahetuseks. Ja nüüd jõudiski Tema saadetis minuni.

Uhkelt marke täis ümbrik ja kleepsurohked tervitused seal sees.


**********

Oo-jaa, ja see rännaku põhjus ning ajend ....

Komistasin kogemata Maalehe artiklile 
ja sealt hakkaski kõik arenema - leidsin veel paar artiklit eesti keeles ja  kuna ikka veel rohkem teada tahtsin, siis kulutasin nii mõnedki õhtud lisainformatsiooni saamiseks ka vene-, inglise- ja põhiliselt ikka läti keeles.
Huvi kasvas hoolega ja kuna meil Eestis põhikoostisosa, ehk Halle herneid müügil ei ole, oligi selge siht silme ees ning...
* Ära tõin!*

Nüüd algavad toidukatsetused ja degusteerimised!

****************************************************

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar