16.11.14

Taas teatris.

Tegelikult ei käinudki teatris vaid hoopis Tapa kultuurimajas. See oli lähim paik, kus meid huvitav teatritükki etendati. On väga sümpaatne, et lavastatakse sügava sisuga lugusid ning tehakse seda meisterlikult huumorivõtmes. Parim osa on seejuures see, et huumorit on doseeritud väga täpsete annustena, mis ei muuda etendust labaseks ega hüsteeriliseks.
Ja kuni on veel niisugusel heal tasemel sõnateatri lavastajaid ja näitlejaid ... me elame veel!
 
 
Tutvustus kavalehelt:
 
Vana Baskini Teater – SÜDAMESÕBRAD
Richard Baer „Südamesõbrad“ (Hearts and Flowers)
Lavastaja: EERO SPRIIT
Kunstnik: JAAK VAUS
Mängivad: RAIVO RÜÜTEL,EDUARD SALMISTU (Rakvere Teater), Marika Korolev, KATRIN VALKNA, ALLAN KRESS ja ALICE KIRSIPUU
Esietendus 10.detsembril 2013 Salme Kultuurikeskuses.
"Südamesõprade" autor Richard Baer (1928 - 2008) on meile juba tuttav 14.02.2013 esietendunud "Ootamatu ettepaneku" järgi. Kuigi R.Baer on teatrile kirjutanud ainult mõned näidendid, on need siiski vägagi kaalukad. Nii on ka "Südamed ja lilled", mille R.Baer esialgu kirjutas televisioonile ja alles hiljem, kui teatriinimesed vastavat soovi avaldasid, kohandas tüki teatrile.
Kaks keskeas meest on haigla kardioloogiaosakonnas infarktijärgsel taastusravil. Nad on äärmiselt erineva sotsiaalse taustaga - üks neist suurärimees, teine palgatööline -, kuid neid seob lausa ootamatult tugevasti nende ühine saatus - läbipõetud südameinfarkt. Haiglasviibimise ajal saavad neist lausa südamesõbrad, mida ei saa öelda nende abikaasade kohta, keda sunnivad distantsi hoidma nende vägagi erinevad majanduslikud võimalused. Sellest kasvab naistel koguni põhimõtteline vastasseis, mis lõpeb siiski leppimisega. Kuid meestel läheneb haiglast kojusaamise päev. Mis saab edasi? Kerkib küsimus, kas nad saavad jääda sõpradeks, kui nende elurütm ja neid ümbritsev keskkond on nii erinevad? On sellisel sõprusel tulevikku?
Kuigi tükil on kaalukas idee, on see siiski kirjutatud komöödiavõtmes, dialoog sädeleb vaimukusest ja, kuna kumbki mees pole suu peale kukkunud, viskavad nad teineteise kulul ka head nalja.
******************************


1 kommentaar:

  1. vanasti käisin hästi tihti teatris , nüüd siin eriti ei meeldi , kultuur on niivõrd teine ...

    VastaKustuta