~ 300 g kukeseeni
pool keedetud kanarinnakut
2 sl nisujahu
150 ml külma vett
~ 300 ml rõõska koort
jahvatatud musta pipart
soola
2-3 sl võid (mina kasutasin karulauguvõid)
Puhastatud kukeseened praadida võis (kuni seentest eralduv vedelik on aurustunud) ja maitsestada soola ning pipraga, lisada tükeldatud kanarinnak. Panna keeratava kaanega purki jahu ning valada sellele külm vesi. Loksutada, kuni jahu on vees ühtlaselt lahustunud. Valada jahuvesi seentele ja kanale. Pidevalt segades lasta kastmel keema tõusta ja siis lisada rõõsk koor. Ikka pidevalt (aeglaselt)segades lasta taas keema tõusta ja ... ongi kaste valmis!
Kastmele sibulat ei lisanud, kuna praegu tarvitame palju rohelisi ja värskeid lisandeid - sibul, till, petersell, tomat, kurk ...
Keedetud värske kartul ka veel juurde ning .. Head isu!
*******************************
Lähen laupäeval turule kukeseeni ostma ... suu jookseb vett
VastaKustutaja käisingi - kukeseeni 3 liitrit ostetud panin pannile ja kui olid praetud sain sellest 200 g purgitäie ... küll kuivasid praadides kokku ... ma pole raatsinud neid veel süüagi ... täna ehk teen kastet .....
Kustuta