19.7.14

Sõbranna sünnipäev ja aastaprojekti juulikuu töö esitlus.

Käisime sünnipäeval. Iseenesest ei ole selles ju midagi kummalist ega erilist - ikka ju peetakse sünnipäevi ja ikka ju käiakse ka. No ja ei ole midagi enneolematut ka selles, kui sünnipäevalapse sooviks on, et kingitus mahuks ümbrikusse.
Jah ... aga mingi aeg tagasi vihjas seesama nüüdne juubilar, et ihkab niisugust kaunist kotti, mida oskab teha ja teebki Mareli. Sai siis tublile viltijale ja vildimaalide tegijale palve esitatud ja nõnda see läks ... Nüüd siis oli tarvis see kingitus ümbrikusse mahutada.
Hmm ... pisut mõtlemist ja abikaasaga arutlemist jõudsime arusaamisele, et tuleb ise teha .. Ja nõnda siis valmis parajas mõõdus ümbrik. Margid peal ja puha:
 




 
*****************

 
Juulikuu märksõnad
juulilikult maasikane
juulile omaselt heinane
juulikuiselt mereline
juuliliselt puhkuselane
juulis vabakäega tehtud
Kes otsib, see leiab …. isegi mullavaeselt rannalt, majaka jalamilt mõne juulilikult maasikase puhmakese ja saab maasikamahlal tasahilju oma maitsemeelt hellitada lasta.
Juulile omaselt heinane on isegi rannaheinamaa. Hõredat heina leidub ka mõnusatel väikestel metsalagendikel, mis juulilikult maasikaselt lõhnavad ja otsijale ka lahkelt punaseid marjakesi pakuvad.
Juulikuiselt mereline oli meie pere selleaastane juuliliselt puhkuseline nädalake (Neringa poolsaarel, Kura säärel) Nidas ja selle mälestuseks ning meeldivate emotsioonide jäädvustamiseks tõin sealt kaasa juba valmislõigatud tooriku, millele kandsin just nüüd juulis vabakäega tehtud joonekesed, mis moodustavad pildi minu mõtetest ja tunnetest nii selleaastases juulis, kui ka üldises eluloos.
Juulilikult maasikane – maasikad majaka juures ja väikesel välul
Juulile omaselt heinane – hein rannaheinamaal
Juulikuiselt mereline – purjekas, kala, majakas, meri,
Juuliliselt puhkuseline – puhkus Nidas, Nida lipuke (puna-valge)
Juulis vabakäega tehtud – joonistamine, värvimine toimubki vabakäega. Nõnda ei tasu otsida ka mingit seost mõne kihelkonna vöömustri ja mastipuule joonistatud mustri vahel. Võib-olla on see minu isiklik ja ainult mulle omane vöömuster, millele hiljem ehk ka värvid määratlen. Praegu las ollagi sedasi!
 
 
 
***Hooletus ees, häbi kannul - see kolmas märksõna peab olema "juulikuiselt mereline". Arvuti klaviatuuri "L" täht kipub vahel isepäiselt käituma ja kohe, kui ma valvsuse kaotan, püüab temagi oma töö tegemata jätta :( ***
 
***
 
 
 
 *Rakvere linna (praegune elukoht) ajalooline vapp kujutab endast lõhestatud kilpi, millel asetseb kolmeharuline kahe suure ja kahe väikse valge ümmarguse vääriskiviga vanaaegne kuldne kroon. Kilbi vasak pool on sinine ja parem pool punane, krooni all on kuueharuline kuldne täht, mille südamik asub kilbi jalami ja keskmiku lõikekohal.
Vapil sümboliseerib kroon kõrgemat võimu ning kuueharuline täht õitsengut.

*Viimsi (sünnikoht) vapi värvid vastavad Eesti Vabariigi rahvuslipu värvidele. Hõbedane lainelõikeline varras kajastab laineharju, mis sümboliseerivad Viimsi seotust merega. Kilbi ülaservast lähtuv alla suunatud hõbedane teravik viitab valla nimele "Viimsi" ja valla seotusele laevadega (või paatidega).
 

 ****************************************
*****************
************
 



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar